Szélesvásznú történelem

2024.05.20. 18:45

Íme, a magyar filmgyártás legsikeresebb alkotása (videó)

Ezúttal egy filmtörténeti fogalamnak számító alkotást, a Mágnás Miskát tűzi műsorára a Hír Tv. A Szélesvásznú történelem legújabb adásában Zavaros Eszter és Csatári Bence a film kulisszáiról mások mellett Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznővel beszélget.

MW

Forrás: Magyar Nemzeti Filmarchívum

A műsor hűséges nézőinek már feltűnhetett, hogy a Hír TV mostanában amolyan Latabár Kálmán-maratont tart hétvégente. Először az Állami Áruház ismétlése, majd az Egy szoknya, egy nadrág című klasszikus került terítékre a Szélesvásznú történelem adásaiban, aztán az Egy bolond százat csinál volt porondon, május 20-án pedig a Mágnás Miska című Latabár-klasszikus kerül elő kora este a tévécsatornán. 

Az adásban Keleti Márton 1948-ban készült filmoperettje kapcsán megszólal Voith Ági Jászai Mari-díjas magyar színésznő, rendező, aki természetesen édesanyját, Mészáros Ágit emeli ki az alkotásból. – Ha az édesanyám a képernyőn volt, akkor én csak őt tudtam figyelni. Csodálatos színésznő volt, egy született őstehetség. Sokszor kérdezik, hogy én mint Voith Ágnes hasonlítok-e rá, de ő egy naiva színésznő volt, én sosem voltam az. Ő egy tiszta patak volt, a legcsodálatosabb ember – mondta a művésznő. 

Oszvald Marikát is családi kötelék fűzi a filmhez, ugyanis édesapja, Oszvald Gyula feltűnik az alkotásban pár másodpercre. – Ez egy kultikus darab, több bemutatóm is volt belőle, de a film az sokkal modernebb és életszerűbb, amit mi adunk elő, az viccesebb és jókedvűbb, mint a mozgókép.

A Mágnás Miska című alkotást 19.45-től tűzi műsorára a csatorna. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!