Csalás

2024.05.14. 19:55

Nem sejthette a kisújszállási áldozat, mekkora hiba volt elutalni a pénzt: így verték át

A Karcagi Rendőrkapitányságon online csalássorozat miatt indult eljárás szálai egy pécsi lakosig vezettek. A Mátrix Projekt keretében felderített ügyben várható a sértetti kör bővülése.

Szoljon.hu

Egy kisújszállási lakos tett feljelentést csalás miatt a helyi rendőrőrsön még 2023 decemberében. Elmondta, hogy egy interneten hirdetett mobiltelefont szeretett volna megvásárolni, melyre két részletben el is utalta a kért összeget, azonban a telefont nem kapta meg. Az eladó az első részlet megérkezését követően fényképet küldött arról, hogy a csomagot elhelyezte az automatában, ezt követően a vevő elutalta a fennmaradó összeget. A csomagot azonban nem adták fel, a sértett nem kapta meg a terméket.

csomag, átverés
Az átverésben egy csomagküldő automata is fontos szerepet játszott
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A nyomozás során további két sértettre derült fény, akiket hasonló módszerrel károsítottak meg. A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy pécsi lakos. A 19 éves férfit a rendőrök előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalember beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy soha nem rendelkezett olyan készülékkel, amilyet árult. Egy, az internetről lementett képet használt fel a hirdetéséhez.

A Karcagi Rendőrkapitányság háromrendbeli csalás vétség miatt folytat eljárást. További sértettek felkutatása és a nyomozás folyamatban van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában