Intézkedés

2024.05.14. 17:23

Szigorított a szolnoki kórház, fokozottan ellenőrzik a parkolási rend betartását

A behajtási engedéllyel nem rendelkezők szabálytalan parkolásukkal akadályozták a munkavégzést, így a betegszállítók és belső szállítók nem tudtak eleget tenni a feladataiknak– ezzel indokolja a Hetényi Géza Kórház vezetősége azt, hogy miért szigorították az elmúlt napokban az intézmény parkolási rendjét. A közösségi médiában többen jelezték, hogy nem hajthattak be a kórház területére sérült betegekkel, de magát az intézményt is sokan keresték az ügyben.

Molnár-Révész Erika

Az egyik szolnoki közösségi portálon jelent meg kedden egy városban dolgozó taxis posztja, miszerint sérült beteggel sem engedték behajtani a Hetényi Géza Kórház területére. A kiírásra reagálók között volt olyan, aki civilként szintén hasonlót tapasztalt, sokan értetlenségüket fejezték ki az esetekkel kapcsolatban. Az ügyben kérdéseinkkel megkerestük a kórházat.

Hetényi Géza Kórház, parkolás
Külön szabályok vonatkoznak a szolnoki Hetényi Géza Kórházba történő behajtásra és az ottani parkolásra
Fotó: Nagy Balázs

Piroska Miklós intézményvezető közleményben válaszolt. Mint írta, az elmúlt napokban a kórházhoz is számos megkeresés érkezett a parkolási rend szigorítása miatt.

Nem változott a rend, csak szigorúbban betartatják azt

– A félreértések elkerülése végett hangsúlyozzuk, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet területén nem változott a parkolás rendje, csupán az érvényben lévő előírások betartására ügyelnek szigorúbban a biztonsági szolgálat munkatársai. Az intézet udvarán sajnos egyre több esetben előfordul, hogy behajtási engedéllyel nem rendelkezők akadályozzák szabálytalan parkolásukkal a munkavégzést, a betegszállítók és belső szállítók nem tudnak feladataiknak eleget tenni. A lámpás kereszteződésnél közlekedési tábla tiltja az engedély nélküli behajtást a kórház területére – indokolta a szigorítást a kórház vezetője.

A hétemeletes épület előtti parkolót vehetik igénybe

Mint írta, ennek megfelelően a látogatók és a betegeket szállító hozzátartozók a hétemeletes épület előtti, nemrég felújított és kibővített látogatói parkolót vehetik igénybe. Ebben a városi üzemeltetésű pakolóban ingyenes időszakot biztosít a kórház, így lehetőség nyílik rá, hogy a beteget szállítók elkísérhessék hozzátartozóikat. Szükség esetén a hétemeletes épület aulájában betegszállító kerekesszékek állnak rendelkezésre.

Behajthatnak a taxik a területre, ha beteget visznek

A közleményből kiderült, a beteget szállító taxik a teherportán keresztül is behajthatnak a kórház területére.

– A kórház területére a teherportán keresztül kizárólag hivatalos járművek, mint mentő, tűzoltó, betegszállító, egyéb szállítást végző cég autója, beteget szállító taxik, mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők, illetve parkolási engedéllyel rendelkező járművek hajthatnak be. Mindezek mellett kérjük, hogy intézetünk területén is a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek és parkoljanak, szabadon hagyva a forgalomtól elzárt, valamint mentők és betegszállítók számára fenntartott területeket – hangsúlyozta közleményében az igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában