Darts

2024.03.24. 16:17

Az ország legjobb fiataljai álltak tábla elé Szolnokon – galériával

Szolnokon rendezték a Steel Utánpótlás és U23 Nemzeti Bajnokság harmadik fordulóját. Az utánpótlás egyéni kategóriákban összesen 65 dartsos, párosban pedig 15 duó nevezett a versenyre. Az U23-ban pedig három női és harmincegy férfi játékos állt tábla elé, míg párosban nyolc kettős mérette meg magát.

Kiss Ádám

A bajnokság hat fordulójából hármat is Szolnokon rendeznek, az első alkalom kapcsán kérdeztük a Szolnoki Baglyok alelnökét, Kovács Istvánt, aki egyben az utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya is.

Utánpótlás Nemzeti Bajnokság, Turai Krisztina, Kovács Tamara
Közel száz versenyző nevezett az Utánpótlás és U23 Nemzeti Bajnokság szolnoki fordulójára
Fotó: Nagy Balázs

– Bátran mondhatom, hogy a magyar darts térképen központi helyen van Szolnok – kezdte nyilatkozatát az alelnök. – Az utánpótlásba fektetett munka, valamint az eddig elért eredményeknek is köszönhető, hogy a fordulók felét itt tudjuk rendezni.

Összesen hat szolnoki játékos nevezett a tornára, azonban Turai Krisztina és Kovács Tamara, valamint Kotlár Botond idén már a Honvéd Auróra színeiben versenyez.

– A Honvéddal létrejött egy kölcsönös megállapodás, amely alapján átveszik az eredményesebb játékosainkat, mivel jobban tudja őket támogatni akár versenyeztetésben, akár eszközökben. Ettől függetlenül mindannyian a Szolnoki Baglyok tagjai maradtak, a házi versenyeken, valamint az edzéseken is velünk készülnek.

A két Európa-bajnok hölgyön és Kotlár Botondon kívül Urbán Patrik, Szabó Benedek és Dudás Zsolt képviselték Szolnokot.

– Idén négy korosztályban szervezzük az utánpótlás-bajnokságot – tért át a hétvégi megméretésre a szövetségi kapitány. – A gyermek kategóriába 10 éves korig nevezhetnek a versenyzők, míg a serdülőbe 10-től 14 éves korig. Az ifibe korosztályban 14–18 évesek indulnak, az U23-as bajnokság pedig a 18 és 23 év közöttiek közt zajlik. A hat fordulóban elért öt legjobb eredmény alapján alakulnak ki a helyezések, a leggyengébb eredményt, vagy ha esetleg valaki nem tudott egy versenyre elutazni, levonódik.

Kovács Tamara az U23-as leány kategóriában indult, ezúttal a Honvéd Auróra színeiben.

– Előfordul, hogy a fiúk között indulok, de jelenleg nem érzem magam jó formában. Mindent megteszek, hogy előkelő helyen zárjam a harmadik fordulót – mondta hírportálunk a végül bronzérmet szerző Kovács Tamara a verseny előtt.

A zsinórban két ifi lány magyar bajnoki címet szerző Turai Krisztina, aki nemrég a Nemzeti Versenysport Szövetségnél az Év Sportolója díjat vehette át, azonban ezúttal a fiú mezőnyben indult. Egyéniben nem ért el helyezést, párosban viszont Szabó Benedek oldalán a harmadik helyet szerezték meg.

– A világon egyedülálló, hogy ennyi kategóriában versenyeztetjük a fiatalokat – zárta gondolatait Kovács István a jövőbeli tervekkel. – Ennek megfelelően jövőre valószínűleg az U23, illetve az U16 korosztályban rendezzük a bajnokságot, valamint természetesen Open versenyeket is szervezünk a gyerekeknek, hogy a legkisebbek is tudjanak versenyezni. Büszkén mondhatom, hogy a magyar utánpótlás Európa élvonalába tartozik. A múlt hétvégén éppen Bécsben voltunk a Youth Challenge elnevezésű, négy fordulóból álló sorozaton, ahol 17 ország 200 versenyzője vett részt, és szinte mindegyik kategóriában döntősök voltunk, érmeket szereztünk. Nagyon magas színvonalon játszanak a magyar fiatalok.

Eredmények

Gyermek

  1. Selmeci Zsombor (Storm DC)
  2. Bujtás Bálint (Szombathelyi DC)
  3. Rábaközi Szelina Rebeka (Mátraterenyei DBE)

Serdülő

  1. Sztregovai Milán (Vác Deákvár SE)
  2. Mezger Zsombor (Piliscsabai SE)
  3. Kaszás Marcell (Smile DC) és Kriston Szabolcs (DVTK)

Ifjúsági – leány

  1. Rábaközi Hanna Márta (Honvéd Auróra)
  2. Fritz-Lovasi Vivien (Tököli DC)
  3. Dupcsák Vanda (DVTK) és Markót Mira (Békéscsabai DSE)

Ifjúsági – fiú

  1. Vadas Róbert (Szombathelyi DC)
  2. Szoták Balázs (Győri DC)
  3. Balogh Dávid (Smile DC) és Sepsi Ádám (Sun City DC)

Ifjúsági – páros

  1. Ifj. Málik István – Sepsi Ádám (Sun City DC)
  2. Balogh Dávid – Kaszás Marcell (Smile DC)
  3. Turai Krisztina (Honvéd Auróra) – Szabó Benedek (Szolnoki Baglyok DC) és Ónodi Csongor – Vadas Róbert (Szombathelyi DC)

U23 – leány

  1. Bokros Vivien (Érd-EL SE)
  2. Sipos Dorina (Nyíregyházi DC)
  3. Kovács Tamara (Honvéd Auróra)

U23 – fiú

  1. Borbély András (Honvéd Auróra)
  2. Horváth Gergő (Győri DC)
  3. Bors Marcell Attila (Mosonmagyaróvári DC) és Neumajer Gergő (Honvéd Auróra)

U23 – páros

  1. Horváth Bence – Horváth Gergő (Győri DC)
  2. Kotlár Botond – Neumajer Gergő (Honvéd Auróra)
  3. Bors Marcell Attila (Mosonmagyaróvári DC) – Nagy Dániel László (Smile DC) és Mezger Zsombor – Pál Levente (Piliscsabai SE)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában