Kosárlabda

2024.05.12. 10:40

Oliver Vidin szerint a támadóoldalon keresendők a vereség okai

Szombaton a döntő első mérkőzésén huszonnégy ponttal a Falco KC Szombathely legyőzte a Szolnoki Olajbányászt. Oliver Vidin szerint a elsősorban a támadóoldalon teljesített gyengén csapata, Lukács Norbert pedig tanulna a vereségből.

Kovács Levente

Az NB I. döntőjének első felvonásán a Falco KC Szombathely 83–59-re legyőzte a Szolnoki Olajbányászt. A mérkőzés után Milos Konakov és Oliver Vidin vezetőedzők mellett Pongó Marcell és Lukács Norbert értékelte a találkozót.

Oliver Vidin, NHSZ-Szolnoki Olajbányász, kosárlabda, döntő
Oliver Vidin elégedett volt csapata védekezésével szombaton
Fotó: Mészáros János

Milos Konakov, a Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, mert egy nagyon jó meccset játszottunk és elöl-hátul jó energiákat láttam a fiúktól. A második félidő elején voltak hibáink, de úgy érzem, hogy ez belefér, és nem is várható el a játékosoktól, hogy egy ilyen fizikális meccsen negyven percig tudják tartani a fókuszt. Köszönöm a szurkolóknak ezt a hangulatot, kezdek kifogyni a jelzőkből. Egy-nullás állásnál annyit tudok mondani, hogy kedden szeretnénk ugyanilyen jól játszani, és mindent megteszünk, hogy győzzünk idegenben is.

Oliver Vidin, a Szolnok vezetőedzője: Gratulálok a Szombathelynek, egy remek meccset játszottak. Sajnos támadóoldalon nem tudtuk felvenni a fizikalitást, pedig a védekezésünk jó volt, 83 ponton tartottuk a Falcót. Támadásban nagyon rosszul céloztunk kintről és James Eads is csak 19 percig állt a rendelkezésünkre, pedig ő egy nagyon fontos játékos a rotációnkban. Dolgozunk tovább, hogy kedden javítani tudjunk.

Pongó Marcell, a Szombathely játékosa: Gratulálok a csapatnak, mert jó meccset játszottunk, de igazából 10 az állás, és egy piszok nehéz meccs vár ránk kedden. Köszönet a szurkolóinknak, akik parádés hangulatot teremtettek, élmény volt pályára lépni ilyen közegben.

Lukács Norbert, a Szolnok játékosa: Gratulálok a Falcónak, nekünk gyorsan tovább kell lépni. Tanulnunk kell ebből a vereségből, de kedden már egy új lehetőség jön a javításra. Addigra rendet kell tennünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában