Agresszió

2024.05.17. 14:21

Magyar Péter nyíltan megfenyegette a politikai ellenfeleit (videó)

A baloldal messiása az egyik vidéki fórumán közölte, június 8-án a Hősök terén nem lesznek annyira békések, azt a tömeget nem lehet majd megállítani.

MW

Magyar Péter Debrecenben

Forrás: Hajdú-Bihari Napló / Kiss Annamarie

Fotó: Molnár Péter

A magyar közéletben eddig, marginális esetektől eltekintve, nem volt jellemző a verbális vagy fizikai erőszak alkalmazása, de az utóbbi hetekben egyre inkább elszabadultak az indulatok az ellenzéki oldalon.

Ennek a veszélyes folyamatnak a forrása Magyar Péter és az ő szimpatizáns tábora, akik már nyíltan fenyegetik a politikai ellenfeleket vagy éppen újságírókat.

A szlovák miniszterelnök elleni gyilkossági kísérlet után a közösségi médiát elárasztották azok a kommentelők, akik a Robert Fico elleni merénylet kapcsán kívánatosnak nevezték, hogy hasonló módon bánjanak el a magyar kormányfővel is.

A leginkább „vérgőzös” kommentelők Magyar Péter hívei között találhatók, ami annak fényében nem is meglepő, hogy az ismeretlenség homályából néhány hónapja előbukkant újdonsült politikus maga is ismert a volt feleségével, Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel szembeni erőszakos viselkedéséről, illetve rendszeresen fenyegetőzik az utcai fórumain és hergeli a híveit.

A napokban Újfehértón tartott kampánygyűlést, ahol ismét előállt azzal a képtelen és többszörösen megcáfolt teóriával, hogy a titkosszolgálatok blokkolják az internetelérést a rendezvényein. Néhány perces erről szóló monológjában fokozatosan belelovalta magát a saját összeesküvés-elméletébe és a végén arra jutott, hogy a „hatalom emberei joggal rettegnek tőlük”.

Majd fenyegetően azt mondta: 

Eddig rettentő békések voltunk, de ígérem, hogyha ezt folytatják, akkor 2024. június 8-án nem leszünk annyira békések Budapesten a Hősök terén, és nem pár százan leszünk, hanem sok százezren, lehet, hogy milliónyian, és ott nem fogják tudni megállítani azt a tömeget.

Ez a fajta nyílt fenyegetőzés és burkolta erőszakra buzdítás nem állt távol eddig sem Magyartól, már a korábbi tüntetésein is előfordultak hasonló esetek. Emlékezetes, amikor az egyik budapesti tüntetésén a Hír TV riportét lincshangulatban vette körül a tömeg és Futó Boglárkát a rendőröknek kellett kimenteniük a kritikus helyzetből. Magyar itt és más hasonló alkalmakkor, ha meglátja a jobboldali újságírókat, televíziós stábokat, mindig bemondja a mikrofonba, hogy „megérkeztek a propagandisták”, és néhány mondattal feltüzeli a híveit, majd amikor már érzi, hogy akár fizikai erőszak is történhet, álszent módon megkéri őket, hogy ne bántsák, hagyják dolgozni a sajtó munkatársait.

Ugyancsak emlékezetes volt, amikor a napokban Putnokon a templomból távozó helyieket, köztük a helyi polgármestert kezdte gyalázni az éppen utcafórumot tartó Magyar. A település vezetőjének egy korábbi megszólalásából kiragadott mondatot idézve kezdte provokálni Tamás Barnabást:

Remélem, újraszentelik majd ezt a templomot, szégyelljék magukat. Ki való a guillotine alá, polgármester úr? Mutasson rá, most legyen bátor! 


– kiabálta Magyar Péter. 

A szomszédos Szlovákiában két napja történt döbbenetes merénylet kiváltó oka szintén az a fajta határtalan és gátlástalan indulatkeltés, hergelés volt, ami a fent idézett esetek ismeretében Magyarországon is kezd elterjedni. 

Menczer Tamás: annyi szeretetet kapunk Magyar Pétertől, hogy ennyivel az ember már nem is tud mit kezdeni

Menczer Tamás bemutatta, hogy mit jelent az, amikor Magyar Péter a szeretetről beszél. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy közte és a baloldal új messiása között nincs intenzív kommunikáció, annyi a helyzet csupán, hogy Magyar Péter egy „kényszeres kommentelő”, ő pedig időnként reagál.

Magyar Péter azt mondta, hogy aki rá szavaz, az a szeretetre szavaz és az árkok betemetésére – idézte fel Menczer Tamás.

Hát annyi szeretetet kapunk Magyar Pétertől, legutóbb én Vadai Ágnestől kaptam ennyi szeretetet. Ennyi szeretettel az ember nem is tud már mit kezdeni – mondta ironikusan a kommunikációs igazgató. Példaként említette Magyar Péter azon szeretetteljes pillanatát, mikor egy platóról ordibált a templomból kifelé sétáló emberekkel, hogy szégyelljék magukat. – Ez a szeretetnek a legcsodálatosabb megnyilvánulása volt – tette hozzá.

Újabban Magyar Péter elkezdett beszélni a család szeretetéről – jelezte Menczer Tamás. Majd rámutatott:

Na igen, ez valóban fontos. Szerintem a volt feleségének is egy kis szeretet jobban esett volna, mint a nadrágszíj meg a diktafon.

Ez egy ilyen kétszínű, hazudozós, agresszív ember, ez probléma és még nagyobb probléma, hogy háborúpárti és külföldről irányított és finanszírozott – fogalmazott a kommunikációs igazgató. Hozzátette: „pontosan ugyanolyan, mint az összes többi baloldali politikus”.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában