Antifa

2024.05.21. 16:12

Milliomossá válhat az olasz szélsőbaloldali aktivista (videó)

Ilaria Salist tavaly február 11-én vették őrizetbe Budapesten.

MW

Ilaria Salis olasz szélsőbaloldali aktivista

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

Meglátogatta a Budapesten embervadászatot tartó olasz szélsőbaloldali aktivistát a baloldaliak és zöldek szövetségének egyik képviselője. Nicola Fratoianni azt mondta az antifának, nem kell aggódnia, a kampánya zavartalanul folyik – számolt be róla a Hír TV alapján a Magyar Nemzet. 

Ilaria Salist tavaly február 11-én vették őrizetbe Budapesten.

 Ügyvédei számítása szerint a jövő héten hagyhatja el a börtönt, az elsőfokú ítéletig Budapesten házi őrizetbe kerül tizenhatmillió forint óvadék fejében. 

Paolo Ciani, a Demokrata Párt képviselője elmondta: ez egy helyes folyamat eredménye volt, a megfelelő időben feltett kérdésekkel. 

Ilaria Salist hazájában 29 alkalommal jelentették már fel és négyszer el is ítélték. Olasz lapértesülések szerint a közel negyvenéves nőnek állandó munkahelye még nem volt, időnként helyettesítő tanárként dolgozott általános iskolákban. 

Júniustól azonban havi nettó 8000 eurós, vagyis hozzávetőleg 3,2 millió forintnyi alapfizetést kaphat, ami öt év alatt közel 200 millió forintnyi összegre rúg.

 Ehhez jön még a jelentős költségtérítés.

Az olasz jobboldali pártok szerint Salis példája semmilyen szempontból sem pozitív, ha elítélik, akkor oktatni sem szabad visszaengedni a volt tanárnőt.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában