Sport

2015.04.01. 12:27

Az ifjabbik Berkics a válogatottban

Egy osztállyal feljebb lépne a nyári Európa-bajnokságon a 20 éven aluli fiúválogatott.

G. I.

Pór Péter szövetségi edző egyelőre bő kerettel dolgozik, a válogatott három napig Szolnokon készült. A csapat tagja Berkics Máté, aki még nem „A” Berkics, de idővel azzá válhat.

Nagy dobásra készül az U20-as válogatott. Nem sokkal a tanév végén elkerülné, hogy bizonyítványába az „osztályismétlés” pecsét kerüljön. A jelenleg a kontinens második vonalába sorolt csapat fellépne az elitbe.
– Vasárnap este óta van együtt a csapat – válaszolta megkeresésünkre Pór Péter szövetségi edző.



– Tavaly készítettük el az U20-as válogatott felkészülési koncepcióját, ősszel már volt két összetartásunk Szombathelyen. 25-30 játékosból áll a bő keret, ezekben a napokban tizennégy fiúval dolgozunk a Tiszaligetben. Két szolnoki is van köztük, Berkics Máté és Peringer Balázs. Egyrészt látnom kell, mire képesek a fiúk versenyhelyzetben, éles körülmények között. Másrészt nekik is tudniuk kell, miként fog felépülni a védekezésünk, a támadójátékunk. Alapvető taktikai dolgokkal foglalkozunk, de minden ilyen összetartás végén játszunk legalább egy felkészülési mérkőzést is.

A közvetlen Eb-felkészülés június elsején kezdődik. Reményeink szerint a két szolnoki fiatalember a szűkített keretnek is tagja lesz.

– Azért szükségesek a szolnokihoz hasonló összetartások, hogy ne a nulláról kelljen nekiállni a munkának júniusban. Nyár elejére már kialakul a végleges keret, amellyel Székesfehérváron játszunk. A fiúkra nem lehet panaszom, valamennyien nagyon jó dolgoznak, mindenki bizonyítani szeretné, hogy ott a helye az Eb-n. A cél a feljutás az A divízióba, szerintem erre Székesfehérváron meg is lesz az esély – mondta a szolnoki szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!