"Biztonságos négy sávos útra van szükség, nem újabb „halálhídra""

2015. november 14. 15:35 Szilvási Zsuzsa
Szolnok | Valójában senki sem lepődött meg azon, hogy az M4-es út miniszterelnöki biztosa sem ért időben Budapestől Szolnokra. A 4-es út további sorsáról így némi késéssel tájékozódhattak tegnap a megyei közgyűlés tagjai.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Homolya Róbert miniszterelnöki biztos sokakat érintő és érdeklő témával kapcsolatban kapott meghívást a közgyűlésre. Az M4-es gyorsforgalmi út Abony-Fegyvernek közötti szakaszának jelenlegi helyzetével kapcsolatban faggatták a képviselők, azaz csak faggatták volna. Szűkszavú tájékoztatóján túl ugyanis érdemi információkat hiába vártak tőle. Amint kifejtette, mostanáig két kormányrendelet született a témában. Áprilisban a beruházás leállításáról, nyáron pedig a folytatás kereteinek vizsgálatáról. Ehhez kapcsolódva a következő hetekben tárgyalja a kormány azt az előterjesztést, amely arról szól, hogy Szolnokot bekapcsolják a gyorsforgalmi közúthálózatba, valamint befejezzék az érintett Abony-Fegyvernek közötti útszakasz fejlesztését. A kérdés az, hogy milyen műszaki tartalommal. Erre vonatkozóan több variációt tartalmaz az előterjesztés, melynek részleteiről azonban egyellőre nem beszélhetett a biztos. A tervek szerint még ez év végén megindul a közbeszerzési eljárás a folytatás kapcsán.

– A leállított szakasz első legfontosabb lépése, hogy az elvégzett munka elszámolása megtörténjen, a cégekkel a megállapodások létre jöjjenek jövő év első negyedévéig, 2016. második felében pedig meginduljon a munka – mondta el Homolya Róbert, majd hozzátette: a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. eddig 32,9 milliárd forintot fizetett ki a vállalkozóknak a leállított beruházás során megvalósult munkák ellentételezéseként, de az elszámolás még nem fejeződött be.A megye közgyűlés tagjai hozzászólásaikban megerősítették, hogy a térségnek nagy szüksége van az út mielőbbi megépülésére.Dobos László Karcag polgármestereként arra hívta fel a figyelmet, hogy a megye keleti felében élők számára legalább olyan fontos az elkerülő szakasz mielőbbi fejlesztése, mint a szolnokiaknak az, hogy Budapestről időben el lehessen érni Szolnokot. Csoór György, a közgyűlés alelnöke az utóbbi időszak halálos baleseteiről szólva hangsúlyozta: nem még egy halálhídra van szükség, hanem biztonságos négysávos útra. Rózsa Endre pedig az alaptalannal bizonyult korábbi kartellgyanúra hivatkozva azt kérte a miniszterelnöki biztostól, hogy bár a párton belüli elszámolási viták miatt leállt az építkezés, de mielőbb indítsék azt újra, mert a térségben élők számára rendkívül fontos ez az évtizedek óta ígérgetett útszakasz. Kovács Sándor, a közgyűlés elnöke ugyancsak azt kérte Homolya Róberttől az egész megyei önkormánxzat nevében, hogy tolmácsolja a kormány felé az útszakasz megépítésének kiemelt fontosságát a megyében és a megyeszékhelyen élő lakosok életkörülményeinek és a térség gazdaságának fejlődése érdekében.

Napirenden az utak és az egészségünk

A megyei közgyűlés több fontos napirendről tárgyalt pénteken. A képviselők tájékoztatót hallgattak meg a megye közúthálózatával kapcsolatban. A közútjaink állapotát bemutató anyagban bemutatottak is alátámasztják, hogy az országos közúthálózat működtetésére fordított források – néhány pozitívum kivételével – továbbra sem tartanak lépést a közúti forgalom növekedésével. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a 2007-2013. közötti európai uniós finanszírozási időszakban mind a főúthálózat, mind az alsóbbrendű utak állapotának felzárkóztatása tekintetében jelentős eredményeket sikerült elérni.

A Jász-Nagykun-Szolnok megye lakosainak egészségi állapotáról és a szükséges tennivalókról szóló tájékoztató szerint járványügyi területen kiemelkedik a megyében kialakult Hepatitis A vírus okozta járványok terjedésének megállítása. Kiemelt feladat a térítésmentesen biztosított influenza elleni oltóanyag felhasználása terén tapasztalt csökkenő trend megállítása és az átoltottság növelése. Az egészségügyi ellátásban a háziorvosok szakmai munkájának fokozottabb elismerésének megteremtése is prioritás.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
"Biztonságos négy sávos útra van szükség, nem újabb „halálhídra""

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Megegyezett Kanye West és Presser Gábor

Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt.

Portugál–magyar: Vinícius nem ilyen első meccsről álmodott

Portugál–magyar: Vinícius nem ilyen első meccsről álmodott

Gulácsi Péter elismerte, hibázott a portugálok harmadik góljánál.

Portugál–magyar: „Olyanok, mint a dinamit” – lapszemle

Cristiano Ronaldo a magyar legendák nyomában. Santos szerint további öt döntő vár rájuk.

F1: nem csak Vettel érezheti magát győztesnek Melbourne-ben

„Végre hazamehetek, és még van 19 futam, amit megnyerhetek” • Vesztesek és nyertesek.

A Ferrari és Vettel simán legyőzte a Mercedest az idénynyitón

A Ferrari és Vettel simán legyőzte a Mercedest az idénynyitón

Hamilton csak a bokszkiállásokig vezetett, aztán élre állt a négyszeres világbajnok.

Portugál-magyar: Storck szerint mindent megpróbáltunk; Fernando Santos nem ír le minket

Dzsudzsák: Kellettünk hozzá mi is, hogy három-nulla legyen • Gera kíméletlen ellenfélről beszélt.

A portugálok megint hármat lőttek, de a válogatottunk nem volt lyoni formában

Az ötvédős rendszer 45 percet élt meg, de nem a hadrend döntött: a sebességbeli és technikai különbség egyértelművé tette Portugália sikerét.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér