Kék hírek

2016.10.08. 09:33

Most is jól szerepeltek megyénk polgárőrei

Jól szerepeltek polgárőreink a XII. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyen, Újpesten. Megyénket a megyei verseny első két helyezettje, a tiszaföldvári Kecse László és a szolnoki Imre Lajos képviselte.

J. ZS.

A csütörtöki országos rendezvényen a versenyzőknek kétféle tesztlapon kellett számot adni elméleti tudásukról. Az egyik tesztlap a Nemzeti Közlekedési Hatóság által elkészített KRESZ-tesztlap volt, a másik pedig az Országos Polgárőr Szövetség által összeállított polgárőri ismeretekről szólt. A gyakorlati feladat is összetett volt.

A versenyzőknek a rendőrség munkatársai által kiépített rutinpályán és vizes pályán kellett hibátlanul végigmenni, majd szituációs gyakorlatokat megoldani. Ezek a polgárőr-szolgálatellátással kapcsolatos feladatokból álltak, melyet szintén időre kellett bemutatni, megoldani a versenyző pároknak. Ebben az évben új versenyszámként szerepelt a számítógépes egyéni szimulációs vezetés. A 40 induló versenyzőből egyéniben Kecse László a 7. helyezést érte el, míg Imre Lajos egyéniben a középmezőnyben végzett. Polgárőreink csapatban a 8. helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!