Sport

2016.04.30. 08:54

Másodiknak maradni

Újra az OSC-vel játszik a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP, ám ezúttal nem a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában. A múlt heti BL-meccs mindkét fél számára téttelen volt, most csak a Szolnok számára lehet motiváció. Igaz, az elég nagy. Ragadni kell a Reccora a csoport második helyén.

Gutai István, Varga Csaba

Négy góllal nyert egy hete a Dózsa az OSC vendégeként. Az akkori 10-6-os végeredményt valószínűleg bárki elfogadná. Az OSC azért, mert számukra a továbbjutás szempontjából már nem számít az eredmény. Ugyanakkor a szolnoki csapatnak nagyon is kellenek a pontok, lévén a Jug Dubrovnik alighanem legyőzi a Galatát, így viszont be kell biztosítani a második helyet a csoportban.

– Ugyanúgy készülünk, mint minden meccsre, akkor is, ha tudjuk, hogy számunkra nem ez a mérkőzés a legfontosabb a szezonból hátralévő időszakban – vélekedett Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője. – Ahhoz, hogy a bronzcsatára megfelelő fizikai és mentális állapotban legyünk, jó játékra van szükség most szombaton is.

Az eddigi szokásokkal ellentétben nem csappant meg jelentősen az edzésre érkező játékosok száma, jóllehet Világliga-selejtezőket rendeztek a héten. Mivel Nagy Viktor, Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton kihagyta a nagyváradi román-magyar meccset, de Decker Attila, Jansik Dávid és Mezei Tamás érintve volt. Milan Alekszics kézsérülése miatt maradt itthon, Zsivko Gocics viszont betegen érkezett vissza a szerb válogatottól.

– Furcsa a mérkőzés, nekünk nagy a tétje, a csoport második helye, ami számunkra több szempontból is fontos – nyilatkozta Cseh Sándor, a Dózsa szakvezetője. – Általában azt szokták hangsúlyozni, hogy második hely esetén az elődöntőben el lehet kerülni a Reccót. Nem mellékes ez sem, de hát azért az elődöntőbe el is kell jutni... Megmondom őszintén, én nem ezért szeretnék második lenni, hanem azért, mert ha sikerül, nem lenne meg az esélye annak, hogy az Egerrel kelljen negyeddöntőt játszani.
Már pedig Szolnok–Eger meccsből három biztosan lesz, talán öt is. A bajnoki döntő ugyanis az egyik fél harmadik győzelméig tart. Erről is beszélt Varga Dénes, a Dózsa olimpiai és világbajnok játékosa.

– Alapvetően győzelmet várok az OSC otthonában, de nem lesz könnyű a meccs, amely más lefutású lesz, mint a legutóbbi egymás elleni bajnoki mérkőzésünk, mikor négy góllal nyertünk. Színvonalas csatát, sok egyéni párharcot várok a mérkőzésen. Kell majd a jó eredmény, a közelgő Eger elleni bajnoki döntő előtt.

Mivel a rendező jogán az Eger biztos Final Six résztvevő, azért egyáltalán nem mindegy, hogy hányadik helyen jut oda. Ha a Dózsa csak a harmadik helyet szerezné meg BL-csoportjában, akkor a margitszigeti elődöntőben is biztosan összekerül. Már pedig ez azzal jár, hogy az egyik magyar csapat nem lehet ott a legjobb négy között (a két csoportelső automatikusan bejut az elődöntőbe, a két csoportmásodik a két csoportharmadikkal játszik). Ha minden a legnagyobb valószínűséggel megjósolható forgatókönyv szerint alakul: miszerint a Szolnok második, az Eger vagy első, vagy második lesz a csoportban, úgy két magyar klub sikeréért is szoríthatnak a hazai szurkolók. Ráadásul egy csapatunk is bántóan régen volt már a legjobb négy között a Bajnokok Ligájában, kettő meg egyenesen soha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!