Kék hírek

2008.10.20. 14:16

Újabb ítélet várható a csatázó romák perében

Még ebben a hónapban, október 29-én ítélethirdetés várható a megyei bíróságon egy három évvel ezelőtt Törökszentmiklóson történt tömegverekedés kapcsán.

MG

Mint arról a tárgyalássorozat közben folyamatosan írtunk, 2005. augusztus 24-én, a Jókai utcában egy férfi halálával és legalább húsz ember sérülésével végződött két romacsalád viszálya. A felek kardokkal, egyéb vágó- és szúrószerszámokkal, botokkal, kiegyenesített kaszákkal, kapákkal, kövekkel, valamint lő- és robbanófegyverekkel estek egymásnak.

A családi háború közepette az 51 éves F. Sándor egy felrobbant gránáttól meghalt, többeknek pedig a szétrepülő repeszdarabok okoztak súlyosabb és jelentékenyebb sérüléseket. Az első számú vádlott, ifj. R. Antal ugyan még nem volt büntetve, kilenc vádlotttársa azonban mindannyian büntetett előéletűek. A büntetőper közben fogták el az addig szökésben lévő egyik vádlottat, a Colombo néven ismert R. Bélát.

A cigány famíliák közötti konfliktus évekre visszavezethető, régóta elmérgesedett már. Az okok között korábban kialakult sérelmek, megszúrt sértettek, bírósági perek, de még lányfuttatások is szerepelhetnek. Eközben a megyei bíróság már hozott egy nem jogerős ítéletet ugyanezen családok korábbi vitás ügyében. Abban emberölés bűntettének kísérletében kaptak szabadságvesztést a vádlottak, nem jogerősen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!