Kék hírek

2008.12.21. 08:46

Leszúrták és ellopták a malacokat, megkínozták a kutyákat

Ismeretlenek egy Szolnok és Zagyvarékas közti tanyán leszúrtak három mangalicát, egy házőrzőt pedig úgy helyben hagytak, hogy azután alig bírt menni. Emiatt lopás és állatkínzás miatt tett feljelentést a tulajdonos. A rendőrség szerint ha ilyen cselekményt tapasztalunk, semmiképp ne keljünk birokra az elkövetőkkel, inkább hívjuk a 107-es számot.

Németh Gergő

Nem érdemes a betörővel birokra kelni

Veres Éva a hasonló esetek elkerülésére azt tanácsolja, hogy a tulajdonosok tegyék meg a szükséges biztonsági intézkedéseket. Ha van rá lehetőség kérjék meg a környéken élőket, hogy figyeljenek oda az ő telkükre, tanyájukra. Emellett ne kezdeményezzenek, illetve ne menjenek bele verekedésbe, önbíráskodásba. Ha gyanúsat észlelnek inkább hívják a 107-es számot.

A napokban egyik olvasónk kereste fel lapunkat, hogy beszámoljon a minap vele történtekről.
— December 11-re virradóra elloptak három mangalicát a Szolnok és
Zagyvarékas között lévő tanyánkról — mondta el Fekete Sándor. — Az
elkövetők elvágták a villanypásztort, bejutottak a belső, elzárt részre,
majd a helyszínen leszúrtak egy kétéves kant és másik két másfél éves
ártányt. Közben az őrzőkutyákat sem kimélték. Az egyik kutyám alig bírt
menni a látogatásuk után, úgy helybenhagyták. Lopás és állatkínzás miatt
tettem feljelentést. A károm megközelítőleg 300 ezer forintra rúg.

Az elmúlt években jópárszor látogatták meg a Fekete tanyát ismeretlenek. Fekete Sándor hozzátette, attól tart, hogy esetleg a mostani ügy is a korábbiakhoz hasonló sorsra jut: elkövető és bizonyítékok hiányában megszüntetik a nyomozást. Éppen ezért hajlandóak egy nagyobb összeget is nyomravezetői díjként felajánlani annak, aki olyan kézzel fogható bizonyítékkal tud szolgálni, amit a rendőrség is elfogad. Egyébként maguk is próbálták már elejét venni a tolvajakcióknak, de nem jártak sikerrel, hiába várták a hívatlan vendégeket. Éppen ezért kérnek segítséget azoktól, akik láthatták az esetet, vagy hasznos információval szolgálhatnak róla.

— Az ügyben lopás bűntette miatt indult nyomozás — tudtuk meg Veres Évától, a Szolnoki Rendőrkapitányság sajtófelelősétől. — Jelenleg az adatgyűjtés és a tanúkutatás folyik. Sajnos napi szinten lopnak el állatokat, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk mindent megtenni és ezeket az ügyeket felderíteni.

mangalicát, egy házőrzőt pedig úgy helyben hagytak, hogy azután alig bírt

menni. Emiatt lopás és állatkínzás miatt tett feljelentést a tulajdonos. A

rendőrség szerint ha ilyen cselekményt tapasztalunk, semmiképp ne keljünk birokra az elkövetőkkel, inkább hívjuk a 107-es számot. Németh Gergő Nem érdemes a betörővel birokra kelni Veres Éva a hasonló esetek elkerülésére azt tanácsolja, hogy a tulajdonosok tegyék meg a szükséges biztonsági intézkedéseket. Ha van rá lehetőség kérjék meg a környéken élőket, hogy figyeljenek oda az ő telkükre, tanyájukra. Emellett ne kezdeményezzenek, illetve ne menjenek bele verekedésbe, önbíráskodásba. Ha gyanúsat észlelnek inkább hívják a 107-es számot. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!