Közélet

2009.04.30. 10:00

Javulhat az oktatás helyzete

Az oktató-nevelő munka infrastrukturális helyzetének javítása. Ez a célja a beruházásnak, amely a Nagykörű és Kőtelek általános iskoláinak és óvodáinak komplex fejlesztése című pályázat segítségével kivitelezhető.

Rimóczi Ágnes

Potyog a plafon a nagykörűi iskolában, érkezett korábban az információ. Így aztán éppen jó időben érkezhet a segítség, méghozzá egy pályázat keretében. A pályázathoz kapcsolódó beruházás során a közös fenntartású Nagykörű-Kőtelek Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény négy feladatellátási helyének infrastrukturális fejlesztése valósulhat meg. Így teljes körű akadálymentesítést, energetikai korszerűsítést (nyílászárók cseréje, fűtési és elektromos rendszer felújítása) hajtanak végre a körűi-, valamint a kőteleki iskolában és óvodásban is. A korszerűsítéshez kapcsolódóan a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges eszközöket is beszerznek.

— Célunk az iskola és az óvoda épületének felújítása, a költség-hatékony működtetéshez, az akadálymentességhez, és a gyermekek színvonalas integrált oktatásához szükséges infrastrukturális (tárgyi) háttér megteremtése. A projekt végrehajtása azért is fontos, mert ezzel erősödik a települések humán háttere — hangsúlyozta a pályázattal kapcsolatban Sági István, az intézmény igazgatója, aki egyben a pályázat projektmenedzsere is.

A beruházás közvetlenül mintegy 450-500 gyermeket érint. A fejlesztés megteremti a XXI. század oktatási-nevelési elvárásainak megfelelő tárgyi hátteret, melyre építve, következő lépésként korszerűsíthető az intézmény pedagógiai munkája.

— Összességében az 552 millió forintos projektünkkel kívánunk segíteni, hogy a települések lakosságmegtartó ereje növekedjen, sikerüljön községeink hátrányos helyzetét enyhíteni, és hosszú távon megfelelő életminőséget biztosítani valamennyi nagykörűi, kőteleki, csataszögi és hunyadfalvai lakosnak. Döntés a tervek szerint a napokban megszületik, majd 60 napon belül szerződést is aláírhatjuk. — Szeretnénk a munkákat a nyári szünetben elkezdeni és 2010. decemberéig zárni a projektet — tette hozzá Sági istván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!