Közélet

2011.11.14. 15:40

„Tégy a cukorbetegség ellen! Most !”

2011. november 12-én a Győr Moson Sopron Megyei Diabétesz Egyesület és a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége által Győrben rendezett Diabetes Világnapi Ünnepségen vettünk részt.

Szoljon.hu

Megyénket a Jászárokszállási Cukorbetegek Klubja és a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület képviselte.

Az  rendezvényen a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetség  megalakulásának 20. évfordulójáról is megemlékeztek.
Ez alkalomból elismerések átadására került sor
                 „ A cukorbetegek érdekében végzett kimagasló munkájáért” .

Buzás Sándorné  a Törökszentmiklósi  Egyesület elnöke, „ MACOSZ EMLÉK PLAKETT” Veres László a jászárokszállási  klub vezetője MACOSZ ELISMERŐ OKLEVÉL „ átadásban   részesült.

A színvonalas világnapi ünnepségen  az előadásokból betegségünkkel kapcsoltban sok hasznos tapasztalattal gazdagodtunk. Szűrővizsgálatokon ellenőrizhettük jelenlegi  betegséggel  kapcsolatos értékeinket.
A közel 800 fős találkozón nagyon sok ismerőssel, határon túli barátokkal találkoztunk, tapasztalatokat cseréltünk, mely óriási erőt ad a mindennapok során a betegség elviselésében.

Részesei voltunk az új formában lebonyolításra kerülő számítógépes vetélkedőnek, ahol a cukorbetegséggel kapcsolatos ismeretünkről kellett számot adni, verseny formában.
3 fős csapatok vetélkedtek, ismerkedve az új válaszadási formával a számítógéppel.

A versenyt a Diabeteszesek  Dél-Alföldi Társulása nyerte, a két  dobogós helyen a Szolnok megyei csapat  osztozott.
A 20 versenyző csapat közül nagyon büszkék vagyunk arra, hogy két Szolnok megyei csapat betegséggel kapcsolatos ismerete ilyen magas szintű, mely lényegesen hozzájárul a betegség kezeléséhez, szövődmények kialakulásának késleltetéséhez.

Szoljon.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!