Kék hírek

2014.04.18. 20:59

Riadalom: fegyvereket loptak a körzeti megbízottól

Rendőrségi szirénák zaja törte meg Tiszabő csendjét csütörtök délután. Nagy volt a tét, hiszen ismeretlenek az egyik vadász házából éles fegyvereket loptak el a hozzájuk tartozó lőszerekkel együtt. A feszült pillanatokról helybéliek számoltak be lapunknak.

Szoljon.hu

– Megmondom magának, nem tudom még, hogy kik voltak azok, akik betörtek hozzánk és elvitték a fegyvereimet – mondta el helyszíni tudósítónknak Czakó Kálmán, aki korábban a helyi körzeti megbízott volt, és 1981 óta vadászik. – El sem tudom képzelni, hogy mit akarhattak a puskákkal. Szétverték a fegyverszekrényt valamivel, majd magukkal vitték a két golyós puskát, és egy sörétest. A lőszeres szekrényt is ellopták, azt később a Tiszából halászták ki. Most hozták vissza a rendőrök a puskákat, meg a szétáztatott lőszereket. Egyelőre használhatatlanná váltak – mondta keserűen.

Czakó Kálmán hozzátette, zaklatott az eset miatt, és feltette azt a kérdést is, vajon mi történt volna akkor, ha hazaérkeznek abban az időben, amikor a betörők már megkaparintották a fegyvereket és a lőszereket?
– Nagy volt itt a felbolydulás – emlékezett vissza egy tiszabői asszony. – Futótűzként terjed a hír, hogy a régi körzeti megbízottól fegyvereket loptak. De annyi volt itt a rendőr, tudtuk, hogy ezt nem hagyják annyiban, kézre kerítik az elkövetőket. Akik végül meg is lettek – tette hozzá.

– Csütörtökön délután, három óra előtt érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint Tiszabőn, az egyik családi házból fegyvereket loptak el ismeretlenek – mondta el lapunknak Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők behatoltak az épületbe és az ott lévő zárt lemezszekrényt egy baltával szétverték. Ezt követően az abban található három puskát, valamint a lőszereket tartalmazó lemezkazettát magukkal vitték. A tulajdonos hazaérkezve azonnal értesítette a rendőrséget – mondta Szabó Zita.

Az adatgyűjtést követően a rendőrök egy óra leforgása alatt eljutottak két férfihoz, illetve két fiatalkorú társukhoz, akik alaposan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével. A rendőrség elfogta a férfiakat, majd kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A szóvivő hozzátette: a fegyverek és lőszerek előkerültek, a gyanúsítottak ellen visszaélés fegyverrel és lőszerrel bűncselekmény miatt indult eljárás.

Az elfogásuk körülményeiről a nyomozást segítő polgárőrség vezetője mesélt lapunknak. Ha szeretné megtudni pontosan mi történt, a szombati Új Néplapban elolvashatja!

Szoljon.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!