Közélet

2014.11.26. 07:55

Meghökkentő dolog történt a kengyeli asszonnyal

Meghökkentő dolog történt a kengyeli Kovács Józsefnével, akinek kálváriája egy hitelkártyával kezdődött. Ám a különös történet végén, ahogyan a mesékben is szokás, kiderült az igazság.

Szoljon.hu

– Azért fordulok az Új Néplaphoz, hogy megosszam mással is nem mindennapi és nagyon tanulságos történetem – kezdte a kengyeli Kovács Józsefné Erzsike néni, akinek kálváriája 2013 elején egy hitelkártyával kezdődött. – A kártyát nem kértem, nem aktiváltam, nem vettem fel róla egyetlen fillért sem. Írtam is levelet a pénzintézetnek, hogy nincs szükségem a kártyára. A levelemre nem válaszoltak, viszont küldtek csekkeket, hogy fizessem a törlesztőrészleteket. Azt állították ugyanis, hogy 121 ezer 121 forintot felvettem a kártyával. Telefonon is megfenyegettek, hogy ha nem fizetek, akkor háromszor ekkora összeget hajtanak be rajtam. Amikor részletre szerettem volna mosógépet vásárolni, újabb csapás ért. Közölték velem, hogy BAR-listán vagyok, ezért nem adnak kölcsönt. Nagyon megijedtem, csak az járt a fejemben, hogy jóságos ég, most hová forduljak, hogy kiderüljön az igazam? – mesélte.

Kovács néninek a gondozója ajánlotta a szolnoki Jogi Segítő Szolgálatot, amelyet fel is keresett. Mint elmondta: dr. Ördögh Orsolya nagyon segítőkészen és kedvesen fogadta a szolgálatnál. Utóbb pedig kapott egy listát is, amelyről az általa korábban nem ismert dr. Fügedi-Majzik Edith ügyvédnőt választotta, hogy segítsen igaza érvényesítésében.
 – Nagyon beteg vagyok, fájnak a lábaim, a szívemmel és a vesémmel is sok problémám van, nem beszélve az agyérszűkületemről. De mentem, mert úgy gondoltam, muszáj kiderülnie az igazságnak – tette hozzá.
Hihetetlen, de megtörtént: az idős asszony ügyében a szolnoki és a budapesti bíróság is eljárt. Az iratokból kiderült, hogy míg itt Szolnokon megszüntették az eljárást jogerősen vele szemben, ugyanabban az ügyben, ugyanabban az évben Budapesten pénz fizetésére kötelezték.

A Kovács néni által felkért ügyvéd az iratok átfutását követően azonnal felkereste a végrehajtót. Kérte, intézkedjen annak érdekében, hogy ne vonjanak le pénzt a néni nyugdíjából. Hiszen az ugyanebben az ügyben folyó eljárást már korábban megszüntették a szolnoki bíróságon.

 – Ezúton is köszönjük a végrehajtónak, hogy azonnal átlátta a helyzetet és megtette a szükséges lépéseket! – folytatta Kovács néni. – Ám ennek ellenére, igaz csak egy alkalommal, de levontak tőlem pontosan 24 ezer 599 forintot. Emellett az ügyvéd az Országos Bírósági Hivatal elnökét is megkereste levélben, aki azonnal intézkedett. Továbbította a beadványt a szolnoki és a budapesti bírósághoz is további intézkedések megtétele céljából. Nagyra értékelem, hogy nagyon rövid időn belül, példaértékű módon, nagyon precízen és szakszerűen kivizsgálták az ügyet Budapesten. Igazat adtak és haladéktalanul intézkedtek a jogsértő állapot megszüntetése érdekében! Minderről tájékoztattak is a közelmúltban. Ezzel orvosolták mérhetetlen keserűségemet, teljesen megnyugodtam. Már csak az egy alkalommal levont 24 ezer 599 forintomat szeretném visszakapni – tette hozzá.

Örül, hogy kiderült az igazság
Kovács néni a neki szóló fizetési meghagyással szemben a jogvesztő határidőn belül ellentmondással élt, így az nem vált jogerőssé és végrehajthatóvá. Az eljárás ennek következtében perré alakult és az idős asszony jogszerűen kérte az ügy Szolnokra helyezését, derül ki az iratokból. A szolnoki bíróság át is vette az ügyet és megszüntette az eljárást a néni ellen 2013. április 25-én kelt végzésével. Ám közben a néni távollétében Budapesten, bírósági meghagyással marasztalták őt. – Örülök, hogy segítettek a pesti bíróságnál és a kivizsgálást követően igazat adtak nekem. Nagyon hálás vagyok ezért! – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!