Közélet

2017.03.28. 17:30

A vonat levágta a kutyus lábait, napokig szenvedett, de túlélte

A Kéz a Mancsért Egyesület önkéntesei a mentőak­ciók során sokszor elképesztő szörnyűségekkel találkoznak, ami viszont Vénusszal történt, őket is meglepte.

Sz. E.

Ez a barátságos, imádnivaló kistestű kutya olyan élniakarásról tett tanúbizonyságot, ami előtt még az állatorvos is értetlenül állt. Március közepén kapta az egyesület az értesítést, hogy Szolnokon, a Pletykafalu közelében a vasúti síneken egy sérült kutya fekszik már napok óta, a vonat levágta mindkét hátsó lábát. Szegény talán a gazdáit követhette, amikor a baleset megtörtént.
Napokon át feküdt ott rettegve, óriási fájdalmakkal.

Egy idős férfi próbálta etetni, itatni, megfogni viszont nem tudta, így értesítette az egyesületet. A rettegő Vénuszt azonnal kórházba vitték, elaltatásról szó sem lehetett, hiszen egy olyan kutyát, amelyik hosszú napokat túlél soványan, életveszélyes sérüléssel, meg kell menteni! A kórházban hivatalossá vált, hogy Vénusz mindkét hátsó végtagja menthetetlen, csonkolni kell. Ez a bátor eb azonban kapott egy esélyt, hogy teljes kutyaéletet éljen három lábbal, az egyik lábára ugyanis művégtagot kaphat.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Képünk illusztráció. FOTÓ: Shutterstock
[/caption]

A teljes felépülés még messze, de Vénusz már most mozogna, játszana, szeretgetne, csupa élet. A kis lábának még gyógyulnia kell, de amint megkapja a protézist, ő is örökbefogadható, ugyanúgy mint az a több mint negyven, a Kéz a Mancsért Egyesület pártfogásában lévő kutyus, akik mind gazdira várnak. Vénuszról és a többi gazdira, szerető otthonra váró kutyusról a Kéz a Mancsért Egyesület idei első örökbefogadó napján, április 9-én, vasárnap, délelőtt 10 órától lehet többet megtudni. A kutyusokat örökbe lehet fogadni, illetve állateledellel, plédekkel, játékkal segíteni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!