Sport

2017.04.29. 08:30

A Földvár és a Kunszent is „hatpontos” meccset játszik

Szalad az idő, s ezt jól jelzi, hogy a hét végén immár a 25. forduló mérkőzésein lépnek pályára a megyei első osztályban szereplő labdarúgó csapatok.

Pabar Gyula

Szombat, 16.00

TISZAFÖLDVÁR (15.) – KISÚJSZÁLLÁS (12.)
V.: Dobó Sándor

– Ha át tudjuk menteni a múlt heti formánkat, vagyis legalább olyan lelkesen és jól futballozunk, mint Tószegen, akkor a Kisújszállás ellen is lehet keresnivalónk – vélekedett Hegedűs Ferenc, a tiszaföldvári csapat megbízott edzője.
– Gyakorlatilag az elkövetkező hetekben rendre hatpontos meccseket játszunk, amikből szeretnénk jól kijönni, és ha a többi eredmény is számunkra kedvezően alakul, akkor remélhetőleg a bennmaradást is kiharcoljuk.

– Elsőszámú kapusomra, Erneszt Tiborra, valamint a védelem egyik meghatározó játékosára, Balla Richárdra biztosan nem számíthatok a hét végén, de még Seres Zoltán játékát illetően is vannak kérdőjelek – nyilatkozta Újfalvi Erik, a kisúji gárda trénere.
– Sok fog múlni tehát azon, hogy nélkülük mennyire tudunk masszívak maradni hátul. Talán mondanom sem kell, hogy a három pontra nekünk is nagy szükségünk van, mert a hátralévő hat fordulóban még bármi megtörténhet, és nem szeretném, ha a végén meglepetés érne minket.

Szombat, 16.00

KUNSZENTMÁRTON (16.) – RÁKÓCZIFALVA (13.)
V.: Katona Balázs

Hat fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pont a hátránya a tizennegyedik helyen álló Tószeggel szemben a Kunszentnek. Ezért Gácsi Tibor együttesének muszáj lenne nyernie az előző két meccsét egyaránt nagy különbséggel elveszítő Rákóczifalva ellen, hogy legalább a matematikai esélye megmaradjon a bennmaradásra.

Szombat, 16.00

TISZAFÜRED (2.) – JÁNOSHIDA (6.)
V.: Szénási Gábor

Elnézve az élmezőny jelenlegi állását, a címvédő Füred nem engedheti meg magának azt a fajta luxust, hogy egymás után két rangadóját is elveszítse. Mert különben könnyen lépéshátrányba kerülhet a Jászárokszállással szemben, sőt a Szajolt is a nyakára húzhatja. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy a Jánoshida képes olyan támadófocira, ami bárki ellen elég lehet, ráadásul Arany Lászlóék vállát nem nyomja semmiféle teher.

Szombat, 16.00

TÖRÖKSZENTMIKLÓS (4.) – JÁSZKISÉR (7.)
V.: Kiss Attila

Bármennyire is jól indult a tavasz a Miklós számára, ha egy csapat rendre rosszul jön ki a rangadóiból, akkor előbb-utóbb lemorzsolódik. Ellentétben az újonc Jászkisérrel, amely azokat a meccseit is megnyerte, amik papíron egyáltalán nem neki álltak, így komoly tényezővé lépett elő a bajnokságban. Ezek után pedig a Miklós sem mehet biztosra ellene.

Szombat, 16.00

SZAJOL (3.) – CSÉPA (10.)
V.: Fekete Tibor

Hogy ennyire izgalmassá vált az idei pontvadászat, az részben a Szajolnak köszönhető. Annak ellenére ugyanis, hogy három meghatározó játékosától – Szentmiklósi Dániel, Győrfi Patrik, Kispál György – is kénytelen volt megválni, valami egészen parádés tavaszt produkál, amely során olyan csapatokat győzött le, mint a Füred, a Karcag, vagy a Fényszaru. Ráadásul, hazai pályán tavaly áprilisban kapott ki utoljára, épp a Csépatól (5–4).

Szombat, 16.00

FEGYVERNEK (11.) – JVSE-ROSENBERGER (1.)
V.: Szabó József

Bár úgy tűnik, a Fegyvernek az utóbbi mérkőzésein jócskán elmaradt attól a teljesítménytől, mint amit a tavasz elején megszokhattunk tőle, azért vétek lenne leírni. Míg a Jászárokszállásnak kötelező lenne itt nyernie, hogy megőrizze elsőségét. Viszont hányszor előfordult már olyan, hogy egy bajnokaspiráns csapatnak pont a „kötelező meccsekbe” tört bele a bicskája?

Szombat, 16.00

KARCAG (5.) – ÚJSZÁSZ (9.)
V.: Erdélyi Bence

Az eredmények arról árulkodnak, hogyha Székely Dávid jól játszik és mellé még valaki felnő támadásban, akkor a Karcag jó eséllyel indul minden egyes meccsén a három pontért. Ha viszont az ellenkezője történik… Nagy kérdés tehát, hogy Orosz István csapata melyik arcát mutatja az ellen az Újszász ellen, amelyik az előző fordulóban 6–0-val múlta felül a Fegyverneket.

Vasárnap, 16.00

JÁSZFÉNYSZARU (8.) – TÓSZEG (14.)
V.: ifj. S. Nagy Zsolt

Elcsépelt közhely, de annál igazabb, miszerint a futballt gólra játsszák. Ha valami, hát ez a nagyon fontos elem hiányzik mostanság a Jászfényszaru játékából, amely az elmúlt három fordulóban például egyszer sem talált be az ellenfelek kapujába. Így mondhatni, a legjobbkor térhet vissza a csapat soraiba a már jó ideje bokasérüléssel küzdő Héger Attila, aki az ősszel tizennégy góllal segítette társait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!