Közélet

2017.05.29. 10:30

Hamarosan indítják a Kossuth téri szökőkutat

Technikai fennakadások miatt késlekedett a Kossuth téri szökőkútrendszer elindítása, a város többi szökőkútja már május óta működik.

M. R. E.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. üzemeltetésében álló szerkezet rendszeres éves karbantartását már elvégezték a szakemberek, leellenőrizték a szivattyúkat, kitakarították a harminc darab szórófejet, letakarították a térburkolatot, és feltöltötték vízzel az egyébként százhúsz köbméteres ciszternát is, amely egész nyáron biztosítja a vizet.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Hamarosan újra élvezhetik a szökőkutat a gyerekek Fotó: Mészáros János
[/caption]

A munkálatok elvégzése után derült ki, hogy a Kossuth téri szökőkútrendszert irányító számítógépes programban hiba keletkezett. Ennek kicserélése több hetet igénylő feladat, így az indítás az önkormányzat tájékoztatása szerint május végén, június elején várható. 

A Kossuth téri szökőkút tíz éve működik, 2013- ban szerelték be a szórófejekbe az üvegszálas LED-világítást, később újabb kétszázhetven izzóval bővült a világítási rendszer. Ennek segítségével a szökőkút az esti órákban különböző színű díszkivilágítást is kaphat. A szórófejekből előtörő vízoszlopok magassága eltérő nagyságúra állítható, a legmagasabb vízsugár meghaladhatja a hét métert is.

A szökőkút automata üzemeltetőrendszerrel van ellátva, így folyamatos a víztisztítás, a keringtetés és az utántöltés is. A jelenlegi felújítás során a szökőkutat működtető számítógépes rendszer új programot is kap, valamint néhány eszközt az eddiginél modernebbre cserélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!