Közélet

2017.06.21. 16:10

Miszlikre aprították az autókat, sérülteket mentettek

Szorgalmasan darabolták a roncsokat a szolnoki tűzoltók egy helyi roncstelepen. Három eszközt is bevetettek, egy embert is megmentettek, vagyis... gyakoroltak, hogy éles helyzetben egy másodperc se menjen veszendőbe.

szoljon.hu



Mindhárom szolgálati csoport gyakorolt, ennek csak azok az autók látták a kárát, amiket apróra daraboltak. Hasznát vették viszont a tűzoltók, akik felfrissítették tudásukat a roncsvágás területén.

Baleseteknél, ha a sérült beszorul a kocsiba, sűrűn előkerül a feszítővágó berendezés, hasznos eszköz a pedálvágó, és olykor kell a feszítőhenger is. Ezek a hatalmas erejű, veszélyes gépek pillanatok alatt elbánnak a járművekkel, a cél az, hogy a tűzoltók a sérültet kiemelhessék, a műszaki mentést elvégezhessék, mégpedig a lehető legrövidebb idő alatt.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fotók: Vincze Ferenc tű. őrnagy
[/caption]

 

A képeken az is látszik, hogy mindeközben a sérülttel nagyon óvatosan kell bánni, takaróval védeni, jó szóval nyugtatni. A feladatot a szolgálati csoportok végrehajtották, mégpedig remekül, tájékoztatott Vincze Ferenc tű. őrnagy, parancsnokhelyettes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!