Friss hírek

2005.12.05. 18:08

Brinkmann doktor végleg elhagyja a Klinikát

Szomorú jelenetek tanúi lesznek azok a tévénézők, akik megnézik a Klinika című sorozat legújabb epizódjait, melyeket mától vetít a németországi ZDF csatorna.

BAMA

Nem a történet lett drámaibb. Rossz érzés viszont látni, hogy a hajdan jóképű, magabiztos Klausjürgen Wussow, aki a nyolcvanas években Brinkmann professzor szerepével vált ismert színésszé, szemmel láthatóan nagyon megöregedett. Az előzetes beszámolók szerint a 75 éves színész a most forgatott jelenetekben legyengült, sovány, és a három epizódban, amelyben felbukkan egyáltalán, összesen tizennégy mondatnyi szerepe van.

A stáb tagjai a Bild című német lapnak elmondták, hogy Wussow még ezt a kevés feladatot is alig tudta teljesíteni a forgatás alatt. A cukorbetegséggel és emlékezet-kihagyásokkal küszködő színész csak nagyméretű súgógép segítségével tudta néhány mondatnyi szövegét elmondani, képtelen volt megjegyezni, a jelenet melyik részén következik, és milyen végszónál kell megszólania. Emiatt csak nagyon kevés jelenetben szerepeltették, a szövegét pedig egyszerű, rövid mondatokra tagolták. A most képernyőre kerülő sorozat sztorija szerint Brinkmann professzor elbúcsúzik a klinika dolgozóitól, mert külföldre utazik. Szomorú, de mindenki tisztában van vele: onnan már nem lesz visszatérés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!