Hírek

2006.04.11. 07:03

Dávid Ibolya: a hatalom nem kísérti az MDF-et

A hatalom nem kísérti az MDF politikusait - jelentette ki Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke hétfő este az ATV Friderikusz most című műsorában.

(MTI)

"A hatalom nem kísérti az én csapatomat, mert ők valóban konzervatív politikusok, akiknek sokkal-sokkal többet ér egyfajta értékrend, egyfajta program, egyfajta moralitás melletti kiállás, mint az, hogy egy tál lencséért, egy bársonyszékért eladják a meggyőződésüket" - mondta a politikus. A műsorvezető kérdésére, hogy kapott-e bármilyen politikai szerepvállalással kapcsolatos kérést, vagy ajánlatot Gyurcsány Ferenctől, Dávid Ibolya határozott nemmel válaszolt.

"A Magyar Demokrata Fórum nem is szorul rá, hogy Gyurcsány Ferenccel ilyen és hasonló beszélgetéseket folytassunk( ...), Gyurcsány Ferenc tudja, hogy mi politikai ellenfelek vagyunk" - jelentette ki az MDF elnöke.

A Fidesz vasárnapi választási vereségével kapcsolatban Dávid Ibolya megjegyezte: "Ezt az első fordulót a Fidesz saját magának köszönhetően veszítette el". Ezt a választást a Fidesz nem a Magyar Demokrata Fórum miatt, hanem a saját programja, stílusa és agresszivitása miatt veszítette el, és ebbe "kéretik nem belevonni díszletként" a Magyar Demokrata Fórumot - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!