Hírek

2006.05.13. 16:53

Ételmérgezés budapesti színházakban

A Budapesti Operettszínházban, az Operában és a Thália Színházban történt csütörtöki ételmérgezést követően szombat reggelig 24 beteg érkezett a kórházba, de azóta is folyamatosan jönnek.

BAMA

Több színművésznek még mindig láza van és infúziót kapnak - mondta el a Szent László kórház ügyeletvezető főorvosa, Albert Katalin, aki egyelőre nem tudta megmondani a  betegek pontos számát.

[caption id="" align="aligncenter" width="220"] Ki tudja mit ettek?
[/caption]

"A panaszok alapján én úgy gondolom, hogy ez egy közepesen  súlyos szalmonella-fertőzés" - mondta a főorvos, hozzátéve:  többeknek még jelenleg is láza van, infúziót kapnak, és egyelőre  senki nem mehetett haza. Hozzátette, hogy a betegség lefolyási ideje  valószínűleg még 1-3 nap.

Kérdésre válaszolva elmondta: még nincs végleges eredménye a  székletvizsgálatoknak, mivel az általában 48 órát vesz igénybe és az  első betegek beérkezéséhez képest még csak 24 óra telt el.

A Budapesti Operettszínházból, az Operából és a Thália  Színházból ételmérgezés gyanúja miatt több művészt kórházba  szállítottak azok után, hogy csütörtökön fogyasztottak abból a  borjúpaprikásból, amelyet a kiszállító cég a városi csúcsforgalom  miatt csak 20 perces késessel juttatott el a színházakhoz. Az ételt  a próbák elhúzódása miatt nem melegítették fel, ez okozhatta a  tömeges rosszul léteket; ugyanakkor a szállító cég elismerte  mulasztását.

Az ÁNTSZ munkatársai péntek reggel óta vizsgálják a  körülményeket, az MTI-t arról tájékoztatták, hogy az étel elemzésére  leghamarabb a jövő hét elején kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!