Hírek

2006.07.26. 12:06

Izrael szándékosan ölte meg az ENSZ-megfigyelőket?

Szándékos támadásnak nevezte az ENSZ-főtitkár azt az izraeli légicsapást, amelyben négy ENSZ megfigyelő – egy-egy osztrák, finn kanadai és kínai – halt meg Libanon déli részén. Kofi Annan vizsgálatot követel a szerda hajnali eset miatt.

BAMA

Ehud Olmert izraeli kormányfő telefonon fejezte ki mélységes sajnálatát a baleset miatt és megdöbbenésének adott hangot Annan vadjaira. Kofi Annan hangsúlyozta, hogy a megfigyelő állás már régóta működött és egyértelműen megjelölték a helyét. Egyes hírek szerint a megfigyelők korábban már többször is jelezték, hogy az izraeli bombák mind közelebb robbannak álláshelyükhöz. A tragédia után az arab országban működő békefenntartó erők (UNIFIL) alakulatokat vezényelt a helyszínre, ám az izraeli tűz a mentés közben is folytatódott.

Kína a nagyhatalmak közül elsőként ítélte el az izraeli agressziót és Peking behívatta az izraeli nagykövetet azonnali magyarázatot követelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!