Hírek

2006.10.17. 17:07

Háromnapos tüntetés a képviselők irodaházánál

A patikaliberalizáció ellen demonstrált a Magyar Gyógyszerész Kamara válságbizottsága Budapesten, a Képviselői Irodaház előtt. A több száz tüntető petíciót adott át a parlamenti pártoknak. A dokumentumban a gyógyszerészek leszögezik, hogy a kamarákat érintő új szabályozást előzetes szakmai egyeztetés és hatástanulmányok nélkül akarja bevezetni a kormány.

BAMA

A kamara szerint veszélybe kerül a gyógyszerbiztonság és az ügyeleti rendszer. A demonstráción Hávelné Szatmári Katalin kamarai elnök arról beszélt, hogy szerinte az egészségügyi miniszter hadjáratot indított az egészségügy ellen. Azt állította, hogy a tárca az ÁNTSZ-t megtorló ellenőrző akciókra küldte a patikákba. Hozzátette: az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól pedig hamisított üzleti adatok kerültek ki illegálisan, hogy lejárassák a gyógyszertárosokat. Az is elhangzott: a benzinkutaknál és élelmiszerboltokban vásárolt gyógyszerek kontroll nélküli szedése súlyos egészségkárosodást okozhat majd. A háromnapos demonstrációhoz az orvosok is csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!