Hírek

2006.12.19. 18:16

Hét gyanúsítottja van a hulladéküzletnek

Immár hét gyanúsítottja van a bálázott szemét illegális elhelyezése miatt indított nyomozásnak; öt gyanúsítottat őrizetbe vettek, s négy személy előzetes letartóztatására is javaslatot tesz a rendőrség.

Cs. E.

Lakossági bejelentés alapján december első napjaiban szerzett tudomást arról a kiskunmajsai önkormányzat, hogy a város határában található egykori szovjet laktanya egyik hangárjában 144 bála háztartási hulladékot raktak le. A Bács-Kiskun megyében eddig felfedezett, majd 3.000 bála döntő hányadát, több mint 2.000 bálát Kunbaján fedezték fel. A hatóságok által eddig még meg nem erősített információ szerint a bálás szemét „megrendelője” a Szinkron 99 Kft., melynek a  cégbejegyzés szerint Halász Istvánné, a polgármester felesége az ügyvezetője.

A Németországból származó háztartási hulladékok illegális magyarországi lerakásának kivizsgálását kérte Brüsszelben az Európai Bizottságtól Herczog Edit szocialista európai parlamenti képviselő. A magyar politikus beadványában rámutatott: a háztartási hulladékok más tagállamba szállítása és ottani elhagyása nyilvánvalóan több ponton is sérti az uniós szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!