Közélet

2006.12.20. 12:03

Az elkerülő a jövőbe vész

Csendes kis falu volna Pusztamonostor. Csakhogy kettészeli a 32-es főút, azon pedig napjában ezres nagyságrendben dübörögnek végig kamionok, kisteherautók, személyautók. Az óriási a zaj és rendre balesetek nehezítik a helybéliek mindennapjait.

SZOLJON

— Rengeteg baleset történt már ezen az úton az évek során — mondja a közelben lakó Guba Józsefné. A kamionok, meg az autók is úgy robognak végig a településen, mintha nem is lakott terület volna. Nem néznek ezek semmit. Többször jöttek már rendőrök is, hogy a gyorshajtókat kiszűrjék. Csakhogy olyankor mindig lassabb a közlekedés, mert félnek a bírságtól. Kerékpárját tolva, az arra fektetett fenyőfával próbált az út szélén araszolni Kállai Istvánné, s bizony nem ment egyszerűen. Rendre hatalmas kamionok húztak el mellette.

A megyei fejlesztési koncepcióban szerepel a 32-es főút 11,5 tonnás tengelyterhelést is elbíró megerősítése — válaszolja érdeklődésünkre Sőregi János Pusztamonostor polgármestere. Pozitív dolog, hogy ebbe belefoglalták, hogy Pusztamonostort és a többi kistelepülést is elkerüli majd a forgalmas főút. Negatívum viszont, hogy mindezt csak a 2010 utáni megvalósulásra ütemezték. Egyelőre tehát még a pontos tervek sincsenek meg a településvezető információi szerint. Az elkerülő út megépítése milliárdokba kerülne amire egyelőre nincs pénz.

Mint megtudtuk nemrégiben a Jászberényi Rendőrkapitánnyal folytatott tárgyalást a településvezető, ahol felmerült az óriási forgalom okozta probléma is. Számos forgalomlassító ötletet beszéltek meg, a körforgalomtól a fekvőrendőrök kiépítéséig. Az elképzelések mindegyikéhez azonban pénzre volna szükség, amely egyelőre nem áll rendelkezésre.

<<<Bővebben az Új Néplap csütörtöki számában>>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!