Közélet

2007.01.18. 12:34

Megverte, megerőszakolta, majd kirabolta idős áldozatát

Nem bírja az energiáját és a hormonjait kordában tartani az a 24 éves fiatalember, akit korábban már többször elítéltek nemi bűncselekmények miatt, s a napokban hasonló események okán került rendőrkézre.

SZOLJON

Mint arról Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei Főügyészség sajtószóvivője beszámolt, a már többszörösen visszaeső, büntetett előéletű férfi január 12-én este betört egy idős nő otthonba Jászapátiban. A 70 esztendős asszony hiába próbálta hívatlan látogatóját kitessékelni a házból, támadója letépte róla a ruháját, majd erőszakkal közösült vele, miközben pénzt is követelt áldozatától.

Mindezek alatt a néni orrcsont-törést szenvedett. A fiatalember ezt követően átkutatta a lakást, és távozásakor fagyaszott húst és egyéb kis értékű dolgokat vitt magával. A rendőrség a gyors és sikeres felderítés nyomán azonban elkapta az elkövetőt.

A Jászberényi Városi Bíróság ügyészi indítványra erőszakos közösülés bűntette, rablás bűntette, magánlaksértés bűntette és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette megalapozott gyanúja miatt — mint többszörös és különös visszaesőt — elrendelte előzetes letartóztatását. A nemi bűncselekmény és rablás miatt már korábban büntetett 24 éves férfi legutóbb tavaly október 26-án szabadult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!