Hírek

2007.01.31. 19:13

Olaszliszka majdnem megismétlődött

Kishíján lincseléssé fajult egy halálos gázolás szerdán Tiszanánán. A heves megyei településen a lakók megtámadták azt a teherautót, amely elütött egy kerékpárost. Később az intézkedő rendőröknek is nekiestek.

Szuromi Rita

Olaszliszka szelleme kísértett - mondták a szemtanúk, akik látták Tiszanánán a szerdai főutcai közlekedési baleset fejleményeit. Egy 67 éves helybeli férfi a kerékpárján unokái házához tartott. Az épület előtt már várta őt a 2 és a 20 éves unoka. A nagyobbik elmondása szerint nagyapjuk kezével jelezte, hogy kanyarodni készül, ám a mögöttük jövő kisteherautó ezt figyelmen kívül hagyta, és az idős embert elütötte. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a zuhanást követően a helyszínen meghalt.

A csattanásra kirohanó családtagok körülvették a gázoló járművet. A benne ülő Pest megyei lakosok észlelték a vészhelyzetet, és lezárták a kocsit. A falubeliek elmondása szerint a percek alatt összesereglett rokonok lapátokkal támadták meg a teherkocsit, amelynek az oldalát ütlegelni kezdték. A kiskörei rendőrök az esettől mintegy kétszáz méterre ellenőriztek. Azonnal a helyszínre siettek, ám a feldühödött tiszanánaiak rátámadtak az intézkedő rendőrökre is. Az egyre hevesebb ütközetet a hevesi rendőrök helyszínre érkezése akadályozta meg. Este 6 órakor a főutcán még láthatóak voltak azok a kő- és betondarabok, amellyel beverték a jármű oldalát.

A ház előtt döbbenten álló rokonok azt magyarázták, hogy rendkívül veszélyes a főútnak ez a bevezető szakasza, mert repült már be az udvarukra személygépkocsi is. Folyton attól rettegnek, mikor üti el valamelyik gyereküket egy arra haladó autó. A kérdésünkre, hogy szerintük mi történt a gázolás után, azt felelték: "semmi". Meg tudják érteni a teherautóban ülők riadalmát.

A falu központjában este már szóbeszéd tárgya volt a baleset. Egy nevét nem vállaló férfi azt mesélte, hogy Olaszliszka szelleme nagyon is kísértett. Könnyen nagyobb baj is történhetett volna, ha az autóban lévőket ki tudják szedni. Nem tudják, honnan, de percek alatt előkerültek lapátok és betondarabok. Az egyik rendőrnek is megfogták a vállát. Az először helyszínen termett egyenruhások sokáig az autót védték, őket a hevesi kapitányságról érkező kollégáik mentették fel.

Oravecz Éva r. százados, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint szakértők bevonásával vizsgálják a történteket. A helyszínen tartózkodóknak hivatalos személy elleni erőszakért is felelniük kell majd az eljárás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!