Vélem-én

2007.02.19. 10:36

Olaj-mámor medencében

Bódi Béla

Megy a szekér az első osztályban szereplő kosárlabda-csapatnak. Sikert sikerre halmozva a bajnokság első helyére került. A Magyar Kupában is dobogós helyezés várományosa lehet a csapat. Valódi népünnepély minden egyes hazai szereplés. Több ezer szurkoló mozdul szinte egy ütemre csapatával, és minden zsákolásnál eufórikus éljenzéstől hangos a sportcsarnok. Hajlamosak vagyunk a mennybe kiáltani a méltán jól szereplő gárdát, de hát mi van a többi sportággal?

Rövidesen már csak azt vesszük észre, hogy nincs vízilabdacsapata a megyének, a többi sportág is anyagi gondokkal küzd. A nagy múltú sportágak, mint a vívás, az atlétika, a birkózás és még sorolhatnám, mind a túlélésért küzd. E sportágak szurkolói csak nosztalgiáznak és mit tehetnek mást, elmennek a kosármeccsre Kelleyéknek szurkolni. Még jó, hogy ők megvannak...

Talán a régi szép emlékeket őrző Damjanich uszoda medencéjében kellene rendezni a következő Olaj-meccset vagy a Véső úti MÁV-pályán, hátha áldoznának ezekre a méltatlanul háttérbe szorult sportágakra is, hátha rájuk is vetülne ismét egy kis fény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!