Hírek

2007.02.23. 16:23

Megszüntette a bíróság a miniszter perindítványát

Jogerősen megszűntette a Fővárosi Bíróság az Egészségügyi Miniszternek a Magyar Gyógyszerész Kamara ellen indított perét

BAMA

Jogerősen megszűntette a Fővárosi Bíróság az Egészségügyi Miniszternek a Magyar Gyógyszerész Kamara ellen indított perét – tájékoztatott Horváth Tamás Elnök. A bíróság megállapította, hogy a 2006. szeptember 15-én tartott Gyógyszerész Nagygyűlésen a Magyar Gyógyszerész Kamara nem hozott jogszerűtlen határozatot, és hogy a 2006. szeptember 28-án történt demonstráció a rendezvényen részt vevő gyógyszerészek közös elhatározásából és önkéntes részvételükkel jött létre, ahhoz a gyógyszerészek önként csatlakoztak.

Az Egészségügyi Miniszter törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a Magyar Gyógyszerész Kamara ellen, mivel jogsértőnek minősítette azt a magatartást, amelyben a gyógyszerészek gyűlésén a gyógyszertárak működésének korlátozására a nyitvatartási időtől való önkényes eltérésre, „sztrájkra" hívta volna fel a gyógyszertárakat.

A Magyar Gyógyszerész Kamara álláspontját a Bíróság elfogadta, a pert megszűntette, vagyis ismét és újra kiderült, hogy a Magyar Gyógyszerész Kamara jogszerűen, a mindenkor hatályos jogszabályok szerint járt el, jogszerűtlen cselekvésre soha nem buzdította a gyógyszertárak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!