Hírek

2007.02.26. 16:18

Milliókra perlik az augusztusi tűzijáték sérültjei a magyar államot

BAMA

Egyelőre 6,2 millió forintos kártérítést követelnek az államtól az augusztus 20-i tűzijáték sérültjei, de ez az összeg elérheti akár a 100 millió forintot is. Hantos Ádám ügyvéd, a 32 felperes képviseletében elmondta: a polgári kártérítési pert az augusztus 20-ai vihar négy áldozatának hozzátartozói, valamint a viharban sérüléseket szenvedettek indították a Miniszterelnöki Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve a tűzijátékot szervező Nexus Reklámügynökség Kft. és a rakétákat fellövő Absolut Pyro Kft. ellen.

A keresetlevelet már benyújtották a Fővárosi Bíróságra, amely két-három hónap múlva tűzheti ki az első tárgyalást. Az ügyvéd a Magyar Nemzet hétfői számában azt nyilatkozta: nagyon sok tanú meghallgatását indítványozta, így a per legalább egy, de akár két-három évig is elhúzódhat.

Hozzátette: azért ilyen viszonylag alacsony összegben határozták meg a kártérítés összegét, mert még nem zárultak le azok az orvosszakértői vizsgálatok, amelyek pontosan megállapítják az egészségügyi károsodásokat. Ha ez elkészült, a követelést felemelik a reális összegre, azaz 80-100 millió forintra - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!