Közélet

2007.02.28. 19:40

Rakéták hullottak Kisújon az úttestre

Meglepő eset történt Kisújszálláson: légvédelmi rakéták estek a város belterületén az úttestre. Persze senkinek sem kell bármiféle katonai támadásra gondolnia, az ok ennél egyszerűbb.

SZOLJON

Szolnok felől ugyanis a 4-es számú főúton Debrecen felé haladt délután négy honvédségi szállítójármű. Az elöl haladónak azonban Kisújszállás belterületén a jelzőlámpánál hirtelen fékeznie kellett. Ekkor az autóról két, hatástalanított föld-levegő rakéta tartályostul az útra zuhant. A két rakéta egyenként 2,7 tonnás és 10 méter hosszú volt.

A tartályokat mintegy másfél óra alatt sikerült a kisújszállási tűzoltóknak egy emelődaruval a másik két tartályra visszahelyezniük. Gulyás László tűzoltóparancsnoktól megtudtuk, hogy életveszélyben senki nem volt a rakéták leesésekor. A másik sávban elhaladó gépkocsi vezetőjének az ijedtségen kívül semmi baja nem lett. Délután fél hatkor a honvédségi járművek tovább folytatták útjukat, és visszaállt a forgalmi rend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!