Hírek

2007.03.06. 06:01

Felszívódott a cég, mi meg futunk a pénzünk után

Olvasónk új bútorokat és konyhaszekrényébe páraelszívót rendelt. A bútorok egy része nem érkezett meg, többek között a konyhaszekrény fele sem. Időközben megszűnt a cég.

BAMA

Hibás teljesítés történt – mondja Magdus Ágnes, a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezető főtanácsosa. Ezért a sértettek próbálják mégis megtalálni a céget, illetve vezetőjét. Be lehet ugyanis perelni őket.

A cégbíróság közölheti velünk a megszűnt társaság ügyvezetőjének nevét. Ők minden vállalkozást számon tartanak. Amennyiben a cég felszámolással szűnt meg, felvehetjük a kapcsolatot a felszámoló biztossal. Ő szintén tudja a keresett személy nevét. A bírósághoz kártérítésért és az összes járulékos költség megfizetéséért fordulhatunk. Megtörténhet ugyanis, hogy sokat kell telefonálnunk, netán szabadnapot kell kivennünk. Márpedig a bajt a felszívódott cég zúdította a nyakunkba, nekik kell felelniük a következményekért. Legjobb persze, ha ügyvédet fogadunk – ő sok gondot levesz a vállunkról. Igaz, ez pénzbe kerül, de fontoljuk meg: ha a pert megnyerjük, az ügyvédi költséget is az alperesnek kell állnia.

Sokan nem fordulnak jogi szakemberhez, mondván: túl drága és macerás az egész. Sajnos a gazfickó vállalkozók pontosan ezt a csüggedést használják ki. Sorra csapják be az embereket, gondolván: tetteiknek úgysem lesz következménye. Az éremnek tehát két oldala van. Amíg a megbízó nem érvényesíti jogait, a lelkiismeretlen vállalkozók továbbra is garázdálkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!