Hírek

2007.03.07. 17:41

Bíznak a jövőben a hazai kisvállalatok vezetői

Bizakodók a jövőt illetően a kis- és középvállalkozások: kapacitásuk kihasználását egy 2006. negyedik negyedévi felmérés szerint egyre kedvezőbben ítélik meg, csupán a beruházásaik jövendő helyzetét látják kedvezőtlenül – derül ki a Kkv körkép elnevezésű felmérésből, mely során minden negyedévben 300 magyarországi kis- és közepes cég vezetőjét kérdezik meg üzleti kilátásaikról, kapacitásaik megítéléséről.

Z. M.

A felmérés szerint a tavaly nyáron bejelentett megszorító intézkedések kevésbé hatottak drasztikusan a kisvállalatokra, mint ahogy azt a kiscégek vezetői először gondolták. Míg tavaly júliusban a kis- és közepes vállalkozások 16 százaléka azt tervezte, hogy az adóterhek megnövekedése miatt elhalasztja a soros béremeléseket, végül csupán 3,5 százalékuk tette ezt. A megkérdezett vállalkozások 12 százaléka tavaly nyáron úgy nyilatkozott: várhatóan beszünteti veszteséges üzletágait, végül csak 2 százalékuk tett így. Míg korábban a kkv-k 8 százaléka valószínűsített nyereségcsökkentő lépéseket, addig valójában csak egy százalékuk hajtott végre ilyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!