Közélet

2007.03.09. 09:54

Kevesebb intézménnyel már boldogulnak Nagykátán

A nagykátai önkormányzati intézmények működtetését úgy tűnik nem veszélyezteti idén pénzügyi probléma — derült ki a város polgármestere Kocsi János tájékoztatásából.

SZOLJON

Ehhez azonban meg kellett válni néhány intézménytől. A zeneiskola, illetve a gimnázium működtetését már korábban átadták a Pest megyei önkormányzatnak. Az októberi választásokat követően pedig újabb átadásról döntöttek. Az egészségügyi ellátást biztosító intézmények közül a szakrendelések működtetetését utalták megyei kézbe. Január 1-jétől lépett életbe az intézkedés, így az idei év költségvetési tervezésekor erről már nem kellett döntenie a testületnek.

Kocsi János hozzátette, hogy a szakrendelőknek otthont adó épület felújítását már nem lehetett volna halogatni, viszont arra nem lett volna pénze a városi önkormányzatnak. A választásokat követően belső átvilágítást vittek véghez, és számos elvonást hajtottak végre a költség oldalon. Az álláshelyek megszűnésével vagy a nyugdíj mellett dolgozók munkájának megköszönésével is együtt járó szűkítések sora még nem ért véget. Hasonlókra egész évben lehet még számítani. Ennek következtében viszont a megmaradó intézmények biztosabb lábakon állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!