Hírek

2007.03.09. 19:51

Turisztikai börze nyílt Berlinben

Első alkalommal fordult elő, hogy a világ legnagyobb idegenforgalmi szakvásárán, a vasárnap záruló berlini ITB-n az éghajlat változása áll az érdeklődés középpontjában.

BAMA

Eredetileg a 184 ország 11 ezer kiállítóját felvonultató seregszemlén az idei forgalombővülés kilátásai voltak napirenden, továbbá a piac folyamatos bővülése. A klímaváltozás és az ezzel kapcsolatos tanácskozások a turisztikai szakembereket is foglalkoztatni kezdték. Annál is inkább, mert az idegenforgalom erősen „sebezhető” ebben a vonatkozásban. A várakozások szerint a felmelegedés egyik vesztese a Földközi- tenger térsége lesz, hiszen nyaranta még a jelenlegi kellemes klímájú helyeken is kibírhatatlan lesz a forróság. Ezzel szemben Nyugat-Európa és Skandinávia vonzóbbá válik. Nagy bajba kerülhetnek hoszszabb távon a népszerű szigetcsoportok.

A Maldív-szigeteken a tengervíz már megszennyezte az édesvízkészleteket. A kiállításon Magyarországot a területet felügyelő szaktárca, a környezetvédelmi minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. és 30 turisztikai szolgáltató képviseli. A magyar standon herendiporcelán- sütőt, népművész tojásfestőt, kürtőskalács-sütőt, villányibor- kínálót és kézmasszőrt találnak a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!