Hírek

2007.03.11. 14:10

Az elnök már régen döntött március 15-e ügyében

Sólyom László már hónapokkal ezelőtt eldöntötte, hogy részben Nagyváradon ünnepel

BAMA

Sólyom László államfő már hónapokkal ezelőtt elhatározta, hogy március 15-ét részben Erdélyben ünnepelni magánlátogatáson - közölte a Köztársasági Elnöki hivatal kommunikációs vezetője. Kumin Ferenc azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy vita alakult ki, ki helyettesítse Sólyom Lászlót a nemzeti ünnepen az állami zászló felvonásakor. Szili Katalin az Országgyűlés elnöke közleményében azt írta, hogy jogi kérdésről van szó.

Kumin Ferenc szerint viszont csak protokolláris kérdésről, mert mint mondta, nincs olyan jogszabály, amely pontosan rendelkezne ilyen helyzetre. Az elnöki szóvivő hozzátette: Sólyom László erdélyi látogatásnak különleges jelentőséget ad, hogy ez az első olyan március 15-e, amikor Románia már tagja az Európai Uniónak. Az államfő az ünnep délutánján visszatér Budapestre, és részt vesz a kitüntetések parlamenti átadásán, valamint az esti állami ünnepségen - mondta Kumin Ferenc elnöki szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!