Vélem-én

2007.03.11. 14:59

Magasra tették a mércét

Gelei József

Bevallom férfiasan, magam sem hittem volna néhány hónapja, hogy Jászapátiban képesek lesznek megrendezni a Ferencváros elleni labdarúgó mérkőzést. Kétkedésem oka elsősorban anyagi természetű volt, ám az elmúlt években roham lépésekkel, a szinte legalacsonyabb osztályból a profiligába előretörő „kiscsapat” rutintalansága is ezt az érzést erősítette bennem.

"A léc magasan van, ám Apátiban bebizonyították, nem átugorhatatlan az akadály."

Nem véletlen, hogy a hasonló cipőben járó Vecsés vagy Baktalórántháza ősszel képtelen volt otthonában fogadni a zöld-fehéreket, s inkább bérelt pályára vitte a Fradi elleni 90 percet.

A futball szeretete, a lokálpatriotizmus azonban a jelek szerint csodákra képes. Olyan össznépi összefogás jellemezte Jászapátit az elmúlt hetekben, hónapokban, melyet nehéz lesz bárhol megismételni. Márpedig a tavasz során még kétszer jön(ne) megyénkbe a Ferencváros: május 6-án Karcagon, egy héttel később Jászberényben lesz jelenésük a zöld-fehéreknek. A léc magasan van, ám Apátiban bebizonyították, nem átugorhatatlan az akadály. Csak (közösen) akarni és tenni kell érte. Mint a szombati meccs bizonyítja, megéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!