Közélet

2007.03.15. 10:59

Brüsszelben mutatjuk be a szolnoki térség lehetőségeit

Az Észak-Alföld, közvetlenül Szolnok is részt vesz (a nyugat-dunántúli régióval) Európa legnagyobb befektetés-ösztönző konferenciáján és kiállításán Brüsszelben.

SZOLJON

Az esemény tegnap kezdődött és ma ér véget. A megnyitón jelen lesz prof. dr. Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke, majd A közép-kelet-európai gazdasági térség újragondolása — két magyar régió, Nyugat-Dunántúl és Észak-Alföld közös kezdeményezésével — címmel szeminárium kezdődik. Az Európai Üzleti Csúcstalálkozót ötödik alkalommal rendezik meg Brüsszelben. Az eddig kétévente megrendezett eseményt a tavalyi nagy sikerre való tekintettel (2500 résztvevő 50 országból) 2007-től minden évben megszervezik.

Az idei rendezvénynek külön jelentőséget ad a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója. A kétnapos konferencián és kiállításon világcégek vezetői, politikusok, több európai biztos és az Európai Bizottság elnöke is tart majd előadást. Az idei évben először jelenik meg a rendezvényen az Észak-alföldi és Nyugat-dunántúli régió közösen: a regionális befektetői kiállításon közös standon mutatják be projektjeiket, illetve közös gazdaságfejlesztési, illetve kutatás-fejlesztési témájú bemutatkozó szemináriumot is tartanak.

A csúcstalálkozó célja az, hogy közös alapot teremtsen a vezető politikusok és a gazdaság vezetői közti párbeszédre. A Nyugat-dunántúli és az Észak-alföldi régió szempontjából azért fontos ez az esemény, mert a régiók itt lehetőséget kapnak arra, hogy kapcsolati tőkéjüket a gazdaság vezető cégeivel megalapozzák, és elmélyítsék azzal a nem titkolt céllal, hogy új befektetéseket csábítsanak a nevezett régiókba, és ezáltal munkahelyeket teremtsenek főleg a magasabb hozzáadott értékű termelés terén. A standon megjelennek mindkét régió gazdasági életének főbb szereplői, így például az Észak-alföldi régióból az ipari parkok, innovációs központok, a logisztikai platformok.

Lehetőség nyílik továbbá megismertetni a rendezvény látogatóival és a résztvevő cégekkel, kiállítókkal az Észak-alföldi Régió Brüsszeli Képviseletét, az általa kínált üzleti lehetőségeket, erősítve a képviselet befektetés-ösztönzésre irányuló munkáját. Az Észak-alföldi régióból a GenomNanoTech — Debrecen Regionális Egyetemi Tudásközpont és a szolnoki ipari térség mutatkozik be. A Szolnoki Ipari Park és Logisztikai Szolgáltató Központot Csatári István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdaságfejlesztő Kht. ügyvezetője mu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!