Hírek

2007.03.18. 15:57

Behajtanák 70 euró feletti szabálysértési bírságot

Sz. Sz.

A jövőben behajtható lenne Magyarországon az Európai Unió más tagállamaiban magyar állampolgár által elkövetett szabálysértés miatt kiszabott, 70 eurót meghaladó pénzbüntetés. Egyebek mellett ezt tartalmazza a kormány által a héten elfogadott szabálysértési jogsegélyről szóló törvénytervezet.

Soós László az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium főosztályvezetője a távirati irodának elmondta: külföldi hatóság által szabálysértés miatt kiszabott pénzbírságot akkor lehet Magyarországon végrehajtani, ha az eljárás alá vont személy hazai lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy vagyonnal, illetve jövedelemmel rendelkezik.

Az Európai Unió más tagállamában kiszabott bírságot Magyarországon forintban hajtják be. Ha illetékbélyegen rója le az illető a bírságot, a befizetett össze a központi költségvetésbe kerül, ha adók módjára hajtják be, akkor a lakó- vagy tartózkodási hely szerinti önkormányzatot illeti meg az összeg. A törvénytervezetről várhatóan még a tavaszi ülésszak alatt dönt az Országgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!