Sport

2007.03.19. 08:09

Megérdemelt hazai siker

Jól kezdett a szolnoki csapat a negyedik helyen tanyázó fővárosiakkal szemben. Másodpercekkel a vége előtt 81-82-t mutatott az eredményjelző. Jerkovics büntetőivel azonban végül nyertek a szolnoki lányok.

SZOLJON

Kiesett a kupavédő Univer

Mint híreltük, a Szolnoki Olaj KK legénysége a Nyíregyházával szembeni kettős győzelmével a legjobb négy közé jutott a Magyar Kupában. Mellette az Albacomp a Dombóvárral, a Pécs a ZTE-vel, míg a Körmend a kupavédő Univer Kecskeméttel szemben harcolta ki a Final-fourba jutást, melyet a tervek szerint április 14-15-én rendeznek meg a négyből az egyik klub csarnokában.

Szolnoki NKK—BSE-Esma 83-82 (24-15, 18-26, 19-14, 22-27) Tiszaligeti Sportcsarnok, 300 n., v.: dr. Páli K., Vétek F.

Szolnok: Eglite 3/3, HELLER 29/3, SOMOGYI 16/9, HEGEDŰS 6, JERKOVICS 16. Csere: Sonyák 1, PILAV 12/3. Edző: Kmézics Zorán.

BSE: FŰRÉSZ D. 15/9, Djelmis 10/6, KOSJÁR 14/6, ANDÓ 12/6, Vukovics 9. Csere: PAPP K. 17/3, Vida 5/3. Edző: Farkas Sándor.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 14-11, 15. p.: 31-29, 25. p.: 52-45, 28. p.: 60-50, 34. p.: 63-65, 38. p.: 75-69. Kipontozódott: Fűrész D., Eglite és Sonyák (40. p.)

Hegedűs passzait Jerkovics értékesítette jó százalékkal az elején. A másik oldalon triplákkal kísérleteztek a vendégek, több-kevesebb sikerrel. Mivel az utóbbi műfajban a szolnokiak is rendre eredményesnek bizonyultak, biztos vezetést szereztek az első negyed végén. A folytatásban az egykori szolnoki center, Papp Krisztina pontjaival nemcsak felzárkóztak a városmajoriak, hanem egy 11-2-es rohammal meg is előzték házigazdáikat. Ám Heller nagyszerű játékával ismét visszavette a vezetést a Tisza-parti együttes.

A fordulást követően a hazaiak védekezésével és agresszív játékával nem tudott mit kezdeni a BSE. Farkas edző nemcsak csapatával, hanem a játékvezetők ítéleteivel is rendre elégedetlen volt ebben az időszakban. Mivel ennek hangot is adott, technikait kapott Páli sporttárstól. Közben Somogyi és Pilav pontjaival ismét tízpontosra hízlalta előnyét a kék-sárga csapat. A záró negyedben a BSE a jó dobóformában lévő Papp Krisztina és Vukovics találataival ismét előzésbe kezdett, és hat perccel a vége előtt 63-65-re alakult az állás. A házigazdák azonban sorra szerezték meg a labdákat, és ezekből Heller ziccereivel sokadszorra vették vissza a vezetést. A végjátékban 79-71-re vezettek a szolnokiak.

Ám a fővárosiak három triplát dobtak egymás után, míg Heller a négyből csak két büntetőt értékesített. A vendégek palánkja alatt Papp szabálytalankodott Jerkoviccsal, a bírók pedig két dobást ítéltek. A szolnokiak szerb légiósa higgadtan értékesítette mindkét büntetőt, és ezzel csapata nyerte meg a mérkőzést.

Kmézics Zorán: — Óriási győzelmet arattunk, mellyel a nyolc között vagyunk. Köszönjük közönségünk fergeteges biztatását.

Farkas Sándor: — Azzal, hogy öt fordulóval az alapszakasz vége előtt már biztosan a négy között vagyunk, túlságosan is megnyugodott csapatunk, és ez bőven elég volt a vereséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!