Hírek

2007.03.19. 11:06

A finn jött, nem szólt semmit, győzött

Jól helyettesíti Michael Schumachert utódja, Kimi Räikkönen a Ferrarinál: pole-ból indulva simán nyert a két McLaren-pilóta, Alonso és a meglepetésember Hamilton előtt.

BAMA

A téli tesztek során körülbelül ugyanaz az erősorrend vázolódott, ami most Ausztráliában, immár élesben is lejátszódott: a Ferrari veri a mezőnyt, a második erő a McLaren, utánuk BMW, Renault, Toyota a sorrend. Felipe Massa a másik vörös F2007-esben utolsóként vágott neki az 58 körnek, mégis 6. lett, Fisichella épp csak maga mögött tudta tartani.

A meglehetősen unalmas verseny azért hozott még néhány meglepő fejleményt. A kezdeti parádézás után eléggé visszaestek a BMW-k. Heidfeld a start után rögvest feljött másodiknak, de aztán a végén lemaradt a dobogóról, míg Kubica alatt szétesett a kék-fehér masina. A Renault láthatólag sehol sincs korábbi önmagához képest: Fisico sem lett harapósabb, Kovalainenre pedig még ráfér a tapasztalatszerzés. A többi csapat egyelőre harmatgyengenek tűnik az élbolyhoz képest, illetve van hová fejlődniük.

Eredmény: 1. Räikkönen, 2. Alonso, 3. Hamilton, 4. Heidfeld, 5. Fisichella, 6. Massa, 7. Rosberg, 8. R. Schumacher. A márkák között a McLaren vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!