Hírek

2007.03.19. 16:26

Bűnvádi eljárás az RMDSZ minisztere ellen

Megindulhat a bűnvádi eljárás Nagy Zsolt román informatikai és távközlési miniszter ellen a tavaly napvilágra került korrupciós, kémkedési és hazaárulási ügyben – döntött az államelnöki bizottság.

T. Benedek László, Kolozsvár

Traian Basescu román államfő azt követően döntött a különbizottság felállításáról, hogy a sajtóban több ízben is arról cikkeztek: magas rangú román politikusok (köztük az RMDSZ-es Nagy Zsolt) államtitoknak minősülő adatokat szivárogtattak ki külföldi üzletembereknek. A kémtevékenységet egy bolgár vállalkozó tartotta kézben, aki állami nagyvállalatok privatizációjával kapcsolatos információkkal kereskedett.

Nagy Zsoltot azzal gyanúsítják, hogy távközlési miniszterként hozzájárulását adta bizonyos telefonok törvénytelen lehallgatásához. A magyar tárcavezető, akit Markó Béla RMDSZ-elnök támogatásáról biztosított, tagadja a vádakat. Hétfő délutáni sajtónyilatkozatában elmondta: ártatlan, ezért bármikor kész az ügyészek rendelkezésére állni. Nagy Zsolt helyzete annál is kényesebb, mivel ő vezeti az Európa Parlamenti választásokra készülő RMDSZ jelöltlistáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!