Közélet

2007.03.22. 08:11

Tucatnyi abonyi diák járt a Van Gogh kiállításon

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Tempus Közalapítvány Útravaló Ösztöndíjprogram jóvoltából tucatnyi abonyi diák és egy pedagógus is részese lehetett a közelmúltban egy nagyszabású, fővárosi kirándulásnak.

SZOLJON

E különleges nap házigazdái egyszerre az ország közel ezer végzős általános iskolásának szereztek feledhetetlen élményeket. A Pest megyei kisváros fiataljai karcagi, kisújszállási, törökszentmiklósi és ceglédi tanulókkal együtt utaztak Budapestre, ahol megtekintették az idén századik születésnapját ünneplő Szépművészeti Múzeumban Vincent Van Gogh kiállítását.

A csoportokat múzeumi játszóházba kalauzolták először, ahol játékos formában a művész munkásságával és képalkotásának mikéntjével ismerkedhettek. Ezt követte a holland festőzseni csaknem nyolcvan alkotásának megtekintése tárlatvezető irányításával. A kulturális program után a szervezők ebéddel várták a gyerekeket a Stefánia Palotában.

A program a megújult Fővárosi Állat- és Növénykertben folytatódott, végül a Népligetet és a Hősök terét barangolták be, megtekintve az ott található nevezetességeket. A vendéglátók még ajándékcsomaggal is kedveskedtek a nyolcadikosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!