Közélet

2007.03.22. 13:56

Rendőrkézen a sírrongálók

Korábban már hírül adtuk, hogy ismeretlenek 62 sírkövet rongáltak meg a törökszentmiklósi református temetőben. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, s ennek eredményeként alig két hét leforgása alatt el is fogták a tetteseket.

SZOLJON

— A döntögetés után szinte égtek a vonalak, s rengetegen érdeklődtek a károsultak közül elektronikus levélben is. Óriási felháborodást váltott ki a lakosokban ez a vandál cselekedet — mondta el Szabó József, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese.

— A jövő héten az egyházmegye és a rendőrség közös sajtótájékoztatón számol be az ügy részletes fejleményeiről. Itt majd szeretnék a rendőrök munkájának elismeréseként pénzjutalmat is átadni, hogy ilyen gyorsan előkerültek a rongálók. Még egy pozitívum az ügyben, hogy egy egri sírkőkereskedő is jelentkezett, aki ingyen helyreállítaná az okozott kárt. Vele szintén a jövő héten ülök le tárgyalni a további teendőkről.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!