Hírek

2007.03.26. 14:05

Szilvásy vizsgálatot kezdeményezett az NBH-nál

Vizsgálatot kezdeményezett a Nemzetbiztonsági Hivatalnál Szilvásy György kancelláriaminiszter az építkezésénél járt újságírók ügyében - tudta meg kormányközeli forrásból az MTI hétfőn.

BAMA

Szilvásy György az MTI kérdésére elmondta, természetesnek tartja és megérti, hogy az újságírók csak a munkájukat végezték, amikor felőle érdeklődtek, de ugyanígy jártak el a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai is, akiknek kötelességük, hogy amennyiben egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló személyről valakik információkat próbálnak gyűjteni, ellenőrizzék, hogy valójában kik és milyen célból teszik ezt. Úgy fogalmazott: egy demokráciában kulcskérdés, hogy az újságírók szabadon és háborítatlanul dolgozhassanak, ezért az ügy részleteinek tisztázása érdekében vizsgálatot kezdeményezett a Nemzetbiztonsági Hivatalnál.

Az ügyről a Magyar Nemzet számolt be szombaton. "Művelet: újságírókat zaklat az NBH" címmel közölt cikkében a lap azt írta: "A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) munkatársai jelentek meg lapunk újságírójánál azt követően, hogy kollégájával Lesencefalun, Szilvásy György kancelláriaminiszter nagyszabású építkezésén járt." Az NBH MTI-hez eljuttatott közleménye szerint nem volt művelet, nem volt zaklatás.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!