Hírek

2007.03.26. 18:02

Szabadlábra helyezték a Molotov-koktélok gyártóját

BAMA

Szabadlon védekezhet az a 19 éves fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy Molotov-koktélokat gyártott egy budapesti  lakásban. A fiatalembert még március 16-án helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, ügyvédjével ezt fellebbezték meg és ennek eredményeként került szabadlábra. A gyanúsítottat ma állítják gyorsított eljárás keretében bíróság elé.

A rendőrség korábbi közlése szerint a Nemzetbiztonsági  Hivatallal együttműködve március 13-án fogták el a fiatalembert, aki bérelt lakásában egy hónapja készült robbanó benzines palackok gyártására. A 19 éves P. György a nála talált névjegykártya szerint a  Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja; azt tervezte, hogy ezekkel a Molotov-koktélokkal tartja távol a rendőröket az esetleges zavargások résztvevőitől  a március 15-i rendezvényeken.

A lakásban tartott házkutatás során 56 ásványvizes és 25 egyéb üveget, a Molotov-koktél gyártásához szükséges más segédanyagokat (méretre szabott dugót, kanócnak való rongyot és benzint) találtak. Az NNI terrorizmus elleni osztálya a fiatalember ellen közveszély okozás előkészülete miatt tett vádemelési javaslatot az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!