Hírek

2007.03.27. 19:33

Megölték a pénzkísérőt

Egy 25 éves miskolci férfit gyanúsít a rendőrség egy pénzszállító ellen kedd hajnalban elkövetett rablótámadással. Az eltérített járművet Tokaj és Tarcal közötti út mellett találták meg, az egyik kísérő holttestével együtt.

Europress-összeállítás

[caption id="" align="alignright" width="260"] A szabályok ellenére a furgon személyzete nem jelentkezett be
[/caption]Hétfőről keddre virradó éjszaka a Borsod megyei Tokajt és Tarcalt összekötő úton kiraboltak egy pénzszállító autót. A történteket úgy fedezték fel, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és a borsodi rendőrök keresni kezdték a járművet. A pénzszállítót üzemeltető cég ugyanis bejelentette a nyíregyházi rendőrségen, hogy nem tudják felvenni a kapcsolatot a jármű személyzetével, akik az előírt szabályok ellenére sem jelentkeztek be, és semmit nem tudnak hollétükről.

Mivel a szabolcsi rendőrök hírt sem kaptak olyan balesetről, amelynek részese egy ilyen jármű lett volna, azonnal megkezdték a kutatást. A keresést kiterjesztették a szomszédos Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére is. A pénzszállító autót végül is lakossági bejelentésre találták meg Tokaj közelében egy vasúti töltés mellett, a főúttól egy kilométernyire a szőlőhegyekhez vezető földúton. A gépkocsit kifosztották, s az autóban rábukkantak a szállítmányt kísérő két biztonsági őr egyikének holttestére is. Az út menti gazok által eltakart fehér furgon körüli területet nyomban biztosították, a környéket teljesen lezárták.

Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod megyei rendőrkapitányság szóvivője szerint nem került sor fegyverhasználatra, az elsődleges vizsgálatok szerint az őr súlyos bántalmazások miatt halt meg a rablás helyszínén. Más hírek szerint a biztonsági őr torkát átvágták. A másik pénzkísérő túlélte a támadást, nem szenvedett komoly sérüléseket, őt állampolgári bejelentés alapján találták meg, távolabb a támadás helyszínétől.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a fegyveresen menekülő 25 éves miskolci Hajdú Rolandot, akit a rablógyilkossággal gyanúsítanak. Nem kizárt azonban, hogy többen követték el a támadást. Lapzártánkig nem derült ki, pontosan hol és hogyan történt a pénzszállító eltérítése.

Támadások pénzszállítók ellen

2007. Március 27. Az egyik őr meghalt, amikor megtámadtak egy pénzszállítót Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

2007. Március 22. Több lövéssel próbáltak megállítani egy pénzszállítót az M1-es autópályán. A rablókat elfogták, egy fegyver azonban nem került elő, annak ellenére, hogy teljes útzár mellett több mint száz rendőr kutakodott az út mentén.

2007. Február 5. Két símaszkos férfi sokkolóval támadott meg egy pénzszállító autót a fővárosban. Az elkövetőket másnap elfogták, 14,5 millió forintos zsákmányuk hiánytalanul előkerült.

2007. Március 22. Több lövéssel próbáltak megállítani egy pénzszállítót az M1-es autópályán. A rablókat elfogták, egy fegyver azonban nem került elő, annak ellenére, hogy teljes útzár mellett több mint száz rendőr kutakodott az út mentén.

2007. Február 5. Két símaszkos férfi sokkolóval támadott meg egy pénzszállító autót a fővárosban. Az elkövetőket másnap elfogták, 14,5 millió forintos zsákmányuk hiánytalanul előkerült. A szabályok ellenére a furgon személyzete nem jelentkezett be -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!